Analys
SEB Jordbruksprodukter, 4 augusti 2014
Nästan alla terminer på jordbruksprodukter sjönk med en eller ett par procent i pris i veckan. Undantagen är rapsfrö, som steg ett par procent och potatis som steg 11%. Vete i USA föll nästan inte alls, medan det föll riktigt ordentligt i Paris (kvarnvete) och i London (fodervete). Motivet till att avvika från huvudfåran i världsmarknadsprisernas utveckling är ganska tunt. Det talar för att rapspriset sjunker och de europeiska vetepriserna korrigerar sig, dvs stiger.
I torsdags höjde International Grains Council (IGC) sitt estimat för global skörd av vete till 702 mt och av majs från 963 till 969 mt. De angav högre skörd av majs i USA och av vete i Ryssland som skäl. IGC betraktas knappast som någon fanbärare att följa i oredan, utan snarare som en eftersläntrare. Vi ser att även de höjer sina estimat och anger goda skäl för det, med den överblick det kan ge av att vara sist.
Enligt den ryska tidningen Kommersant vill det ryska jordbruksdepartementet att förbudet mot utländskt ägande av jordbruksmark utsträcks till att även omfatta holdingbolagskonstruktioner där mer än hälften av ägandet slutligen ligger i ickeryska händer. Utlänningar ska däremot inte ha restriktioner på att arrendera mark. Det här är en återgång till tidigare lagstiftning och ur ett utbudsperspektiv är tolkningen att det på lite länge sikt om något sänker produktionsökningstakten på global basis. Hur det påverkar bolag som t ex Black Earth Farming är tidigt att säga, men aktien föll nästan 6% i fredags på NasdaqOMX Stockholm.
Odlingsväder
Europa väntas fortsätta vara blötare än normalt de kommande två veckorna.
Prognoskartan för nederbörden i USA de kommande två veckorna ser ”bearish” ut för majs och sojabönor: det väntas regna förhållandevis mycket över corn belt och ner längs Mississippi-floden, där sojabönor odlas.
Prognosen för Ryssland och Ukraina visar något mer regn än vid förra veckans prognos: 40% av normalt… I veckan som gick fokuserade marknaden på den högre skördeprognosen för vete jag skrev om i förra veckobrevet. Marknaden har ännu inte tagit in det hot mot majsskörden i Ukraina och Ryssland som torkan innebär. Den senaste veckan var mycket USA-väder-fokuserad och har inte alls varit särskilt fokuserad på jordbruket i före detta Sovjetunionen.
Brasilien, som varit blötare än normalt, när det brukar vara torrt så här på vintern, väntas nu få väsentligt mindre nederbörd än normalt.
Vi har tidigare sett att Indiens monsun under början av sommaren var ca 30% mindre än vad som vore normalt, dvs det har varit 30% mindre nederbörd än normalt. Indien är ett land, som bekant ett stort land, med en stadigt och starkt ökande trend av jordbruksproduktion, drivet av ökande inhemsk efterfrågan och export, statligt stimulerad och inte alltid enligt WTO:s regler. Nu kommer dock facit, efter den mindre monsunen: Sådden av ris var på 22.3 mHa, mot 23.8 mHa förra året, majs 5.83 mHA mot 7.5. Sojabönor 9.5 mHa mot 11.7 (oljeväxter totalt 13.7 mHa mot 17). Enligt IMD är monsun-regnen hittills 22% av det normala.
Vete
Läget är intressant ur ett tekniskt perspektiv. Det första man se är att fredagen var en ”key reversal day”, enligt skolboken i teknisk anlays. Priset gick ner till en ny bottennotering, men vänder sedan upp och stänger högre än dagen innan. Det är en key reversal day, när sentimentet om marknaden svänger från extremt negativt, i det här fallet, till positivt inom loppet av en enda handelsdag. Som vi ser nedan har oro – kanske rentav panik på sina håll – byggts upp under juli månad i takt med att priset fallit. Så när marknaden tycks befinna sig i fritt fall, vänder marknaden upp.
En hel del volym har hunnit säljas på vägen ner. När 173 euro bröts gick 11,000 kontrakt på fem minuter.
När man ser nyheterna att regnen nu vid skörd har ökat utbudet av fodervete och minskat utbudet av kvarnvetekvalitet, kanske man förväntar sig att se att prisskillnaden mellan dessa två kvaliteter ökat plötsligt. Förvånande nog är det inte så. Kvarnvete handlas som bekant på Matif och fodervete på Liffe i London. Kvarnvetet har leveranspunkt i Rouen i Frankrike och fodervetet på en rad olika ställen i Storbritannien. Det intressanta är att skillnaden i terminspris för leverans i november ökat successivt hela året. Vid årsskiftet var skillnaden ca 4%, i mars ca 7%, i juni nästan 10% och nu i juli/augusti 12.3%. Ökningen i prisskillnad pga juli månads regn över Frankrike och Tyskland har alltså bara ökat skillnaden med 2%.
Detta återspeglar dock inte situationens allvar i Frankrike / Tyskland helt ut, eftersom UK haft mkt bra väder och fått kvarnvete av utmärkt kvalitet. I UK, är det kanske rentav ont om fodervete. Matifvetet är å sin sida ett kvarnvete av så dålig kvalitet, att många andra skulle kalla det för ett fodervete.
Chicagovetet (december), stängde återigen i fredags strax över 550 cent. 550 cent ser allt mer ut som ett starkt stöd och att det håller, trots allt, pekar allt mer på att vi borde få en uppgång, snarare än ett nytt prisfall.
Nedan ser vi terminskurvorna för Chicagovete och Matif i fredags och veckan innan. Matif gick ännu mer in i contango, genom att den korta änden föll. Vi ser också att baissen i vetepriset var en Europeisk företeelse; priserna stod still i USA.
Skörden av höstvetet i USA hade i måndags för en vecka sedan avancerat till 83% skördat, upp från 75% veckan innan, vilket är lite snabbare än normalt.
I Frankrike råder en viss osäkerhet om vilka kvalitetskrav som den tillkommande leveranspunkten ska få. Från start fram till nu är det Senalia i Rouen som varit leveranspunkt för terminskontrakten på kvarnvete. Nu kommer även en silo från företaget Soufflet att bli en leveranspunkt. Den som trodde att den skulle ligga i La Pallice eller någon annanstans för att öka den geografiska spridningen, misstar sig. Socomac-silon ligger också i Rouen. Det är i skrivande stund osäkert vilka kvalitetskrav den ska ha när den tas i drift som leveranspunkt i november. Störst osäkerhet råder säkert om falltalet. I själva Matif-kontraktets definitioner finns dock inget falltal angivet. Man använder den äldre metoden och anger bara att det får vara maximalt 4% grodda korn.
Vi har uppmärksammat något udda på vetemarknaden och som kan ha bäring på vad vi ska tro om framtida prisutveckling. Samtidigt som priset på novemberterminen faller, ökar efterfrågan på optioner så att dessa har blivit märkbart dyrare under juli månad. Vi ser en bild på detta nedan (blå kurva är handlad volatilitet i optionsmarknaden och röd kurva är terminspriset på vete).
Frågan är: hur normalt är det med stigande volatilitet och fallande pris?
Nedan ser vi att relationen mellan förändringar i optionsvolatilitet och terminspris på vete normalt sett är positivt. En prisuppgång tenderar att hänga ihop med en uppgång i handlad volatilitet. Sambandet är mycket starkt och det finns ungefär 1 chans på 17 miljoner att det inte skulle vara så.
Så varför går optionsvolatiliteten upp nu samtidigt som priset faller? Det normala är ju att marknaden är ganska lugn när priserna är låga. Låga priser hänger ihop med en stor skörd och välfyllda lager. Välfyllda lager verkar dämpande på prisrörelser och konsumenters oro för att inte få tag på spannmål är också lägre.
Vad vi har hört, är att franska lantbrukarkooperativ just nu är stora köpare av säljoptioner på veteterminer. De är också stora säljare av terminer. Detta säljintresse, att försäkra sig mot varje form av sämre priser, återspeglar en viss panik. Ett uttryck för en slags ”jeg tyer Ikke Mer” känsla, för att citera Ibsen. Eftersom den här paniken inte dyker upp i början på prisrörelsen, utan i slutet, kan det handla om den sista urblåsningen. Man ser ofta en sådan i slutet av varje rejäl nedgång.
Vi tror alltså på prisuppgång och upprepar köprekommendationen. Sent i fredags läste vi även om något ovanligt. Lantbrukare i Ryssland på gränsen till Ukraina har fått order av ryska myndigheter att skörda klart till söndag kväll.
Maltkorn
Maltkornsterminen för leverans i november ligger ungefär 30 euro över Matif-vetet. Det är ungefär samma skillnad som tidigare.
Majs
Majspriset, som hållit sig stabilt några dagar, föll och bröt igenom sin tekniska stödnivå i fredags. Bakgrunden är att det kom olika nyhetsrapporter från olika delar av Corn Belt i USA, som visade exempel på exceptionellt hög avkastning. Prisrörelsen indikerar att fortsatt prisfall kan vara att vänta. 350 cent bör dock vara ett gott nästa stöd och det är inte långt dit.
Crop condition backade 1% till 75% good/excellent.
AgResource räknar med att USA når en produktion på 14.5 miljarder bushels i år (368.5 mt). USDA estimerade i sin senaste WASDE-rapport från den 11 juli en produktion på 352 mt. Allt fler väntar sig en uppjustering av produktionsestimatet i den kommande WASDE-rapporten från USDA. Man ska dock också ta hänsyn till att USDA i dessa fall följer det rapporteringsschema de har.
Majsfälten i EU utvecklar sig också mycket bra. Regn just nu gynnar produktionen.
Vi tror att det finns risk för ytterligare prisfall och går över till neutral rekommendation från köp förra veckan.
Sojabönor
Sojabönorna föll kraftigt i pris i fredags, men har ännu inte brutit det tekniska stödet vid 1050 cent. Inte heller sojamjölet har brutit sitt tekniska stöd vid 340 dollar per short ton. På basis av utvecklingen i USA enbart, skulle man kunna motivera lägre pris, men så har vi effekten av den sena monsunen i Indien att ta hänsyn till. Kinas ekonomi visar å andra sidan påtaglig styrka just nu. Aktieindex i Shanghai har stigit oväntat mycket på kort tid. Aktiebörser betraktas allmänt som ledande indikatorer.
Priset på sojamjöl vände ner på 360 dollar och stängde i fredags strax över det starka tekniska stödet på 340 dollar. Skulle detta brytas, kan priset eventuellt gå ner till 300 dollar per short ton.
Sojaoljan, som inte har något tekniskt stöd av någon form som köpare kan bli fixerade på, har fortsatt att falla till nya kontraktslägsta.
Crop condition för sojabönor backade med 2% till 71% good/excellent.
Vi fortsätter med neutral rekommendation tills vidare.
Raps
Novemberkontraktet på Matif steg faktiskt i veckan, samtidigt som det mesta annat föll i pris. Fredagens avslutning pekar nedåt och det skulle förvåna om inte rapspriset faller i veckan som kommer.
Vi går över till kortsiktig säljrekommendation på rapsfröterminer.
Potatis
Priset på potatis steg med 11% i veckan som gick, till 8.20. Hela uppgången noterades i fredags. Vi vet inte vad uppgången beror på. Kanske är det någon tillverkare av pommes frites eller liknande, som passade på att fyndköpa. I så fall blev denne knappast färdig i fredags.
Gris
Lean hogs fortsatte prisfallet i veckan som gick. Priserna har stigit kraftigt i spåren av PED-virusets framfart och en rekyl nedåt hänger ihop med att nyhetsflödet om den epidemin nästan helt har upphört.
Spotkontraktet på EUREX Hogs ligger kvar på samma nivå som de senaste två månaderna och stängde på 1.69 euro per Kg.
Mjölk
Fonterras sänkning i tisdags av tidigare prognos för avräkningspriset till leverantörerna på från 7 NZD till 6 NZD / Kg för 2014/15 var värre än vad marknaden väntade sig. Det senaste året har priset varit i genomsnitt 8.40 NZD. Avräkningspriset i Nya Zeeland beräknas alltså sjunka med 29% lägre det kommande året.
Priset på smörterminerna på Eurex har återigen vänt ner efter en kort rekyl uppåt. Som vi er ovan faller priset på sojaolja (vegetabilisk olja) stadigt i världen. Prisuppgången på smör har inte sin motsvarighet i sojaoljan. Det har byggts upp lite mer fallhöjd i smörpriset, av den anledningen.
Även terminerna på SMP har vänt ner den senaste tiden, efter en period av viss stabilitet. I torsdags (sista juli) publicerades USDA:s uppdatering på helmjölkspulver (WMP FOB Western Europe) och den föll också. En prisnotering på WMP på 3091 euro per ton motsvarar ett mjölråvarupris på 3.70 Kr / Kg. Det är precis på den nivå som kombinationen av smör och SMP som Eurex augusti-termin ligger på. Spot-indexen för Eurex smör och Eurex SMP ger dock ett pris på 3.91 Kr / Kg. Marknaden förväntar sig alltså att priset under augusti faller med drygt 5%.
Arlas pris, som exempel för mejeribranschens inköpspris ligger samtidigt på 3.30 Kr / Kg, en spread på 40 öre till augustis terminspris och 60 öre till spotmarknaden. Spreaden till spotmarknaden har varierat mellan åren, men i genomsnitt för sedan 2009 legat på 45 öre. Hittills i år och under 2013 var den större och då inbegriper genomsnittet även dessa år (34 öre var genomsnittet före dessa år).
Terminspriserna har fortsatt att sjunka, för alla löptider, även den här veckan. Det största ”nedstället” noteras för höstens kontrakt.
Givet att terminsmarknaden gör rätt prognos för framtida spotpriser, ser vi att terminsmarknaden förutspår ett genomsnittligt pris under första halvåret 2015 på 3.63 Kr / Kg. Drar vi av marginalen till mejeribranschens avräkningspris på 53 öre, är vi nere på 3.10 Kr / Kg för det.
Vi fortsätter att rekommendera sälj på mjölkterminer, även på smör.
Socker
Priset på socker rasade i veckan som gick, efter att ha brutit även stödnivån vid 17 cent.
[box]SEB Veckobrev Jordbruksprodukter är producerat av SEB Commodities Sales desk och publiceras i samarbete och med tillstånd på Råvarumarknaden.se[/box]
Detta marknadsföringsmaterial, framtaget av SEB’s Commodities Sales desk, har upprättats enbart i informationssyfte.
Även om innehållet är baserat på källor som SEB bedömt som tillförlitliga ansvarar SEB inte för fel eller brister i informationen. Den utgör inte oberoende, objektiv investeringsanalys och skyddas därför inte av de bestämmelser som SEB har infört för att förebygga potentiella intressekonflikter. Yttranden från SEB’s Commodities Sales desk kan vara oförenliga med tidigare publicerat material från SEB, då den senare hänvisas uppmanas du att läsa den fullständiga rapporten innan någon åtgärd vidtas.
Dokumentationen utgör inte någon investeringsrådgivning och tillhandahålls till dig utan hänsyn till dina investeringsmål. Du uppmanas att självständigt bedöma och komplettera uppgifterna i denna dokumentation och att basera dina investeringsbeslut på material som bedöms erforderligt. Alla framåtblickande uttalanden, åsikter och förväntningar är föremål för risker, osäkerheter och andra faktorer och kan orsaka att det faktiska resultatet avviker väsentligt från det förväntade. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida resultat. Detta dokument utgör inte ett erbjudande att teckna några värdepapper eller andra finansiella instrument. SEB svarar inte för förlust eller skada – direkt eller indirekt, eller av vad slag det vara må – som kan uppkomma till följd av användandet av detta material eller dess innehåll.
Observera att det kan förekomma att SEB, dess ledamöter, dess anställda eller dess moder- och/eller dotterbolag vid olika tillfällen innehar, har innehaft eller kommer att inneha aktier, positioner, rådgivningsuppdrag i samband med corporate finance-transaktioner, investment- eller merchantbankinguppdrag och/eller lån i de bolag/finansiella instrument som nämns i materialet.
Materialet är avsett för mottagaren, all spridning, distribuering mångfaldigande eller annan användning av detta meddelande får inte ske utan SEB:s medgivande. Oaktat detta får SEB tillåta omfördelning av materialet till utvald tredje part i enlighet med gällande avtal. Materialet får inte spridas till fysiska eller juridiska personer som är medborgare eller har hemvist i ett land där sådan spridning är otillåten enligt tillämplig lag eller annan bestämmelse.
Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) är ett [publikt] aktiebolag och står under tillsyn av Finansinspektionen samt de lokala finansiella tillsynsmyndigheter i varje jurisdiktionen där SEB har filial eller dotterbolag.
Analys
Crude oil comment: US inventories remain well below averages despite yesterday’s build
Brent crude prices have remained stable since the sharp price surge on Monday afternoon, when the price jumped from USD 71.5 per barrel to USD 73.5 per barrel – close to current levels (now trading at USD 73.45 per barrel). The initial price spike was triggered by short-term supply disruptions at Norway’s Johan Sverdrup field and Kazakhstan’s Tengiz field.
While the disruptions in Norway have been resolved and production at Tengiz is expected to return to full capacity by the weekend, elevated prices have persisted. The market’s focus has now shifted to heightened concerns about an escalation in the war in Ukraine. This geopolitical uncertainty continues to support safe-haven assets, including gold and government bonds. Consequently, safe-haven currencies such as the U.S. dollar, Japanese yen, and Swiss franc have also strengthened.
U.S. commercial crude oil inventories (excl. SPR) increased by 0.5 million barrels last week, according to U.S DOE. This build contrasts with expectations, as consensus had predicted no change (0.0 million barrels), and the API forecast projected a much larger increase of 4.8 million barrels. With last week’s build, crude oil inventories now stand at 430.3 million barrels, yet down 18 million barrels(!) compared to the same week last year and ish 4% below the five-year average for this time of year.
Gasoline inventories rose by 2.1 million barrels (still 4% below their five-year average), defying consensus expectations of a slight draw of 0.1 million barrels. Distillate (diesel) inventories, on the other hand, fell by 0.1 million barrels, aligning closely with expectations of no change (0.0 million barrels) but also remain 4% below their five-year average. In total, combined stocks of crude, gasoline, and distillates increased by 2.5 million barrels last week.
U.S. demand data showed mixed trends. Over the past four weeks, total petroleum products supplied averaged 20.7 million barrels per day, representing a 1.2% increase compared to the same period last year. Motor gasoline demand remained relatively stable at 8.9 million barrels per day, a 0.5% rise year-over-year. In contrast, distillate fuel demand continued to weaken, averaging 3.8 million barrels per day, down 6.4% from a year ago. Jet fuel demand also softened, falling 1.3% compared to the same four-week period in 2023.
Analys
China is turning the corner and oil sentiment will likely turn with it
Brent crude is maintaining its gains from Monday and ticking yet higher. Brent crude made a jump of 3.2% on Monday to USD 73.5/b and has managed to maintain the gain since then. Virtually no price change yesterday and opening this morning at USD 73.3/b.
Emerging positive signs from the Chinese economy may lift oil market sentiment. Chinese economic weakness in general and shockingly weak oil demand there has been pestering the oil price since its peak of USD 92.2/b in mid-April. Net Chinese crude and product imports has been negative since May as measured by 3mth y/y changes. This measure reached minus 10% in July and was still minus 3% in September. And on a year to Sep, y/y it is down 2%. Chinese oil demand growth has been a cornerstone of global oil demand over the past decades accounting for a growth of around half a million barrels per day per year or around 40% of yearly global oil demand growth. Electrification and gassification (LNG HDTrucking) of transportation is part of the reason, but that should only have weakened China’s oil demand growth and not turned it abruptly negative. Historically it has been running at around +3-4% pa.
With a sense of ’no end in sight’ for China’ ills and with a trade war rapidly approaching with Trump in charge next year, the oil bears have been in charge of the oil market. Oil prices have moved lower and lower since April. Refinery margins have also fallen sharply along with weaker oil products demand. The front-month gasoil crack to Brent peaked this year at USD 34.4/b (premium to Brent) in February and fell all the way to USD 14.4/b in mid October. Several dollar below its normal seasonal level. Now however it has recovered to a more normal, healthy seasonal level of USD 18.2/b.
But Chinese stimulus measures are already working. The best immediate measure of that is the China surprise index which has rallied from -40 at the end of September to now +20. This is probably starting to filter in to the oil market sentiment.
The market has for quite some time now been staring down towards the USD 60/b. But this may now start to change with a bit more optimistic tones emerging from the Chinese economy.
China economic surprise index (white). Front-month ARA Gasoil crack to Brent in USD/b (blue)
The IEA could be too bearish by up to 0.8 mb/d. IEA’s calculations for Q3-24 are off by 0.8 mb/d. OECD inventories fell by 1.16 mb/d in Q3 according to the IEA’s latest OMR. But according to the IEA’s supply/demand balance the decline should only have been 0.38 mb/d. I.e. the supply/demand balance of IEA for Q3-24 was much less bullish than how the inventories actually developed by a full 0.8 mb/d. If we assume that the OECD inventory changes in Q3-24 is the ”proof of the pudding”, then IEA’s estimated supply/demand balance was off by a full 0.8 mb/d. That is a lot. It could have a significant consequence for 2025 where the IEA is estimating that call-on-OPEC will decline by 0.9 mb/d y/y according to its estimated supply/demand balance. But if the IEA is off by 0.8 mb/d in Q3-24, it could be equally off by 0.8 mb/d for 2025 as a whole as well. Leading to a change in the call-on-OPEC of only 0.1 mb/d y/y instead. Story by Bloomberg: {NSN SMXSUYT1UM0W <GO>}. And looking at US oil inventories they have consistently fallen significantly more than normal since June this year. See below.
Later today at 16:30 CET we’ll have the US oil inventory data. Bearish indic by API, but could be a bullish surprise yet again. Last night the US API indicated that US crude stocks rose by 4.8 mb, gasoline stocks fell by 2.5 mb and distillates fell by 0.7 mb. In total a gain of 1.6 mb. Total US crude and product stocks normally decline by 3.7 mb for week 46.
The trend since June has been that US oil inventories have been falling significantly versus normal seasonal trends. US oil inventories stood 16 mb above the seasonal 2015-19 average on 21 June. In week 45 they ended 34 mb below their 2015-19 seasonal average. Recent news is that US Gulf refineries are running close to max in order to satisfy Lat Am demand for oil products.
US oil inventories versus the 2015-19 seasonal averages.
Analys
Crude oil comment: Europe’s largest oil field halted – driving prices higher
Since market opening on Monday, November 18, Brent crude prices have climbed steadily. Starting the week at approximately USD 70.7 per barrel, prices rose to USD 71.5 per barrel by noon yesterday. However, in the afternoon, Brent crude surged by nearly USD 2 per barrel, reaching USD 73.5 per barrel, which is close to where we are currently trading.
This sharp price increase has been driven by supply disruptions at two major oil fields: Norway’s Johan Sverdrup and Kazakhstan’s Tengiz. The Brent benchmark is now continuing to trade above USD 73 per barrel as the market reacts to heightened concerns about short-term supply tightness.
Norway’s Johan Sverdrup field, Europe’s largest and one of the top 10 globally in terms of estimated recoverable reserves, temporarily halted production on Monday afternoon due to an onshore power outage. According to Equinor, the issue was quickly identified but resulted in a complete shutdown of the field. Restoration efforts are underway. With a production capacity of 755,000 barrels per day, Sverdrup accounts for approximately 36% of Norway’s total oil output, making it a critical player in the country’s production. The unexpected outage has significantly supported Brent prices as the market evaluates its impact on overall supply.
Adding to the bullish momentum, supply constraints at Kazakhstan’s Tengiz field have further intensified concerns. Tengiz, with a production capacity of around 700,000 barrels per day, has seen output cut by approximately 30% this month due to ongoing repairs, exceeding earlier estimates of a 20% reduction. Repairs are expected to conclude by November 23, but in the meantime, supply tightness persists, amplifying market vol.
On a broader scale, a pullback in the U.S. dollar yesterday (down 0.15%) provided additional tailwinds for crude prices, making oil more attractive to international buyers. However, over the past few weeks, Brent crude has alternated between gains and losses as market participants juggle multiple factors, including U.S. monetary policy, concerns over Chinese demand, and the evolving supply strategy of OPEC+.
The latter remains a critical factor, as unused production capacity within OPEC continues to exert downward pressure on prices. An acceleration in the global economy will be crucial to improving demand fundamentals.
Despite these short-term fluctuations, we see encouraging signs of a recovering global economy and remain moderately bullish. We are holding to our price forecast of USD 75 per barrel in 2025, followed by USD 87.5 in 2026.
-
Analys4 veckor sedan
Crude oil comment: It takes guts to hold short positions
-
Analys3 veckor sedan
Crude oil comment: A price rise driven by fundamentals
-
Analys3 veckor sedan
Crude oil comment: Recent ’geopolitical relief’ seems premature
-
Nyheter4 veckor sedan
Guldpriset stiger hela tiden till nya rekord
-
Nyheter3 veckor sedan
Oljepriset kommer gå upp till 500 USD per fat år 2030
-
Nyheter3 veckor sedan
ABB och Blykalla samarbetar om teknikutveckling för små modulära reaktorer
-
Analys2 veckor sedan
Brent resumes after yesterday’s price tumble
-
Analys2 veckor sedan
Crude oil comment: Iran’s silence hints at a new geopolitical reality