Connect with us

Nyheter

WGC promotar gulduppbackade ETFer med nytt program

Published

on

Guldtackor i 999.9 fine gold

Guldtackor i 999.9 fine goldEn fortsatt svag efterfrågan från investerare på guldmarknaderna är fortfarande ett problem för de ETFer som inriktar sig på guld eftersom de stora utflödena fortsätter att plåga dessa fonder.

World Gold Council försöker emellertid ändra investerarnas uppfattning av den gula metallen med skapandet av ett nytt program. I förra veckan meddelade WGC att rådet utsett William Rhind som ansvarig för det nya institutionella investeringsprogrammet. Enligt WGC kommer Rhind vara ansvarig för att utveckla och genomföra initiativ som syftar till att utvidga användningen av SPDR Gold Shares (NYSE: GLD) och andra gulduppbackade produkter. GLD är världens största gulduppbackade ETF och har sedan början av 2013 drabbats av betydande utflöden då investerare sålt sina guldinnehav och istället re-allokerat sitt kapital till aktiemarknaderna.

Enligt uppgift från SPDR Gold Shares hade denna ETF per den 19 september 2013 ett innehav om 912 ton guld, att jämföra med 1 349 ton i början av 2013, vilket således motsvarar en minskning om 32 procent för året. April var den månad under året då utflödet var som störst, hela 138 ton, vilket inte är så överraskande då vi fick se den största nedgången i guldpriset på 30 år. Utflödena förefaller emellertid ha minskat. Under augusti 2013 minskade innehaven med marginella 0,02 ton och fram till dags dato har innehavet av guld i SPDR Gold Shares minskat med cirka 7 ton under september 2013.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Hansson

    28 september, 2013 at 01:44

    Om fler institutioner börjar investera i börshandlade fonder med guld så kan det hända saker, det blir snabbt mycket pengar till skillnad från när privatpersoner köper fysiskt guld.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *