Priset på ferro-vanadium faller till lägsta nivån på två år

Under första veckan i oktober 2019 kom ett överskottsutbud och en låg efterfrågan från den kämpande stålindustrin att dra ner priserna på ferro-vanadiumlegeringar i Europa och USA till den lägsta nivån på två år.

Priserna för 78-82 pc legering i Europa sjönk till 27-27,50 USD/kg den 3 oktober, vilket är det lägsta priset sedan legeringen handlades till 26-26,25 USD/kg i juli 2017, visar Argus data . Nedgången drevs av en brist på riktning från den kinesiska marknaden, som var stängd för en nationell helgdag, och aggressiv försäljning för konsumentföretag.

Ett handelsföretag rapporterade försäljningen av 3 ton ferro-vanadium till 27,25 USD/kg i början av veckan och kunde inte sälja material på samma nivå några dagar senare.

Nya armeringsnormer i Kina

Införandet av nya armeringsnormer i Kina i november förra året, vilket skulle kunnat öka legeringens användning av stålverk, drev upp priserna på europeiskt ferro-vanadium till 128-130 USD/ kg den 14 november 2018.

Men den förväntade ökningen av efterfrågan blev inte verklighet, eftersom det fanns begränsad efterlevnad av dessa standarder och eftersom många stålverk ersatte ferro-vanadin med den lägre prissatta ferro-nioblegeringen. Detta skapade sedan ett överutbud på de internationella marknaderna eftersom handelsföretag, producenter och köpare hade byggt upp stora lager i väntan på högre efterfrågan.

Globalt sett står marknaden för icke-järnlegeringar under tryck från minskande efterfrågan från stålindustrin, vilket har drabbats av en ekonomisk avmattning och låg efterfrågan på fordon mitt i den eskalerande tullkonflikten mellan USA och Kina.

Kinesisk månatlig export av ferro-vanadium

Export av ferro-vanadium från Kina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top