Plus500 börsnoteras i London

Handla olja och guld hos Plus 500Den internationella CFD-mäklaren Plus500 blir börsnoterad på AIM-marknaden i London under nästa vecka. Plus500 har genomfört en övertecknad nyemission på 75 miljoner USD som ger företaget en värdering på 200 miljoner USD.

Plus500 erbjuder handel på över 1700 finansiella instrument, så som aktier, index, valuta, ETFer och råvaror. Det gör det enkelt för kunderna att investera i marknadens alla instrument från ett och samma konto, och det är lika enkelt att spekulera i stigande som fallande priser.

Just möjligheten att kunna ta en position i fallande priser lika enkelt som stigande är en av fördelarna med instrument som CFDer. Det är ofta när vi ser breda prisfall på marknader som intresset för denna typ av instrument ökar. Det har kunnat observeras tidigare när vi sett breda prisfall på aktiemarknaden, där de som tidigare köpte underliggande direkt och spekulerade i uppgång vänder sig till andra instrument för att kunna dra nytta av fallande priser.

Trenden från aktiemarknaden kommer till råvaror

Här på Råvarumarknaden.se pratar vi ofta med flera läsare som handlar aktivt i priset på olja, naturgas, guld, silver, kaffe och frusen koncentrerad apelsinjuice. Det handlar om både kortsiktig trading och mer långsiktiga positioner. Det som dock är nytt för oss är att flera läsare som bygger upp långsiktiga innehav av fysiskt guld och silver tog tillfället i akt att ta position i fallande guld- och silverpriser via finansiella instrument när momentum för ädelmetallerna vände nedåt tidigare i år. Vilket gav fina vinster, som flera av dem vi pratat med sedan har använt för att köpa ytterligare guld- och silvertackor. Vi har alltså kunnat se en liknande utveckling för råvaror som tidigare observerats för aktier.

Se vår Handla med råvaror-guide för olika alternativ att köpa och sälja råvaror via, både i fysisk och finansiell form. Där finns även Plus500 som erbjuder handel i olja, guld, naturgas, silver, kaffe, koppar, socker, eldningsolja, palladium, bomull, platina, majs och sojabönor.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top