Connect with us

Nyheter

Pensionsfond i Japan köper guld

Published

on

Pensionsfond i Japan köper guldNågonting nytt har hänt i Japan, en pensionsfond köper guld. Det är Okayama Metal & Machinery som är den första pensionsfonden i landet att öppet köpa guld. Nu handlar det inte om några enorma summor, de förvaltar 40 miljarder yen och planerar att hålla 1,5 % av det i guld, vilket med dagens växelkurs blir omkring 55 Mkr. Men det är ett tydligt exempel på att intresset för guld som investering har väckts till liv i Japan.

Okayama Metal & Machinery använder ETFer som är uppbackade av guld för att göra sina placeringar.

Det är troligt att vi kommer att få se fler mindre japanska pensionsfonder köpa guld. Mizuho Trust & Banking, en del av Mizuho Financial Group, har nämligen börjat erbjuda lösningar som gör det möjligt för mindre pensionsfonder att investera i guld.

Japan är världens näst största pensionsmarknad med 3,4 biljoner USD under förvaltning. Förvaltningen har hittills varit väldigt traditionell. Men efter förra årets tsunami och krisen i eurozonen så har förvaltare börjat bli mottagliga för idén att guld kan vara en stötdämpare vid chocker, och för den delen att chocker måste tas med i kalkylen vid långsiktiga placeringar.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *