LKAB – svenskt stål när det är som bäst

LKAB, Luossavaara Kiirunavaara, aktivt på MalmfältenDen av svenska staten helägda mineralkoncernen LKAB, eller Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) som bolagets formella namn är, är en av världens ledande producenter av förädlade järnmalmsprodukter för ståltillverkning och en växande leverantör av mineralprodukter till andra industribranscher.

Verksamheten bedrivs med utgångspunkt från koncernens fyndighet Malmfälten. Huvuddelen av de järnmalmsprodukter som LKAB producerar säljs till europeiska stålverk. Andra viktiga marknader är Nordafrika, Mellanöstern och Sydostasien. Försäljningen av industrimineraler sker främst i Europa och till växande marknader i Asien och USA.

LKAB-koncernen har ca 3 700 medarbetare, varav ca 600 utanför Sverige. Koncernen består av ca 30 bolag i ett 15-tal länder.

Under november 2011 presenterade Leif Boström, LKAB:s Director Finance, bolaget vid Raw Materials årliga konferens i Stockholm. Presentationen filmades och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

  1 Reply to “LKAB – svenskt stål när det är som bäst”

  1. Persson skriver:

   Hade varit intressant att se LKAB på börsen, som någon form av stabil folkaktie. Till skillnad från Northland Resources och alla andra hypervolatila aktier inom järnmalm i Sverige.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top