Kinesiskt livsmedelsbolag kan komma att listas i Sverige

Kor - Sino Agro Food - SIAFDen kinesiska framgångssagan Sino Agro Food (SIAF) som i dag handlas på Nasdaq OTC:BB kan mycket väl komma att tas upp till handel i Sverige. Det finns flera orsaker till detta, men den enligt oss starkast bidragande orsaken heter Nisse Sandberg, mannen bakom Jordanfonden.

Jordanfonden har under februari 2012 gjort en undersökning av ägarförhållandena i detta bolag, och det visar sig att inte mindre än 35 procent av stamaktierna, cirka 21 miljoner, ägs av placerare domicila i Sverige. Utöver detta äger bolagets VD 7 miljoner preferensaktier.

En av orsakerna till att en så pass stor andel av aktierna i Sino Agro Food finns i Sverige är just att Jordanfonden löpande skriver om och följer bolaget. Jordanfonden är också en av de främsta orsakerna till att kanadensiska SEMAFO, som prospekterar och utvinner guld i Västafrika, valde Stockholm för sin europeiska notering.

3 Replies to “Kinesiskt livsmedelsbolag kan komma att listas i Sverige”

 1. SS skriver:

  Solomon har bara 70000 preferens aktier kvar. Men där i mot har han 13,5miljoner vanliga aktier. De övriga direktörerna har 4,5 respektive 0,9 miljoner aktier.

 2. Ping skriver:

  Kinesscamaktier är ett jävla skit,: men nu har vi baxat dem ända hit.
  Köp inte den här aktien, allt är på låtsas!

  1. Magnus skriver:

   Kan inte avgöra det själv. Men Sino Agro Food verkar i alla fall ha stora problem med att få ihop ett godkänt listningsmemorandum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top