Följ oss

Video

James Turk om guld, pengar och inflation

Publicerat

den

James Turk om guld, pengar och inflation

James Turk från GoldMoney Foundation talar om devalvering av valuta och det stigande priset på guld. Hur priset på guld stiger mot alla stora valutor och att penningpolitik är politisk och att alla förevändningar om att montetär stabilitet har övergivits. Han varnar för riskerna om en hyperinflationskris. Han förklarar också varför man ska se guld som pengar och inte som en investering.

Han talar också om den kommande kollapsen av dollarn, speciellt sedan Ben Bernankes tal om Quantitative Easing, QE. Han tar upp flera exempel på hyperinflation, från hyperinflationen med papperspengar i Weimar-republikens Tyskland till hyperinflationen med insättningsvalutan i Argentina.

Presentationen hölls den 29 april 2011 i München, Tyskland.

Fortsätt läsa
Annons
1 kommentar

1 kommentar

  1. Magnus

    16 juni, 2013 vid 18:31

    Tveksam till det här med hyperinflation i västerländska länder. Tror i alla fall inte det kommer pga QE.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Video

Sju stadier av ett imperium

Publicerat

den

Ett imperium och pengar, valuta, guld och manipulation

Detta är den andra delen av serien Hidden Secrets of Money kallad Seven stages of empire. I den första delen gick Mike Maloney igenom skillnaden mellan valuta och pengar. I denna video går han igenom sju stadier av ett imperium, som går igenom hur valuta används och manipuleras över tid i takt med att ett imperium går igenom olika stadier. Vad som däremot behåller sitt värde oavsett manipulationen av valutan är guld.

Fortsätt läsa

Video

Valuta vs pengar

Publicerat

den

Pengar vs valuta, currency vs money

Valuta och pengar är inte samma sak, även om vi liksom de flesta andra använder orden som om de vore synonymer. De har många egenskaper gemensamt, men egenskapen som värdebevarare över tid är det bara en som har. Det är exempelvis en stor skillnad över tid om ett mynt är gjort av guld jämfört med om det är gjort av en värdelös metall med en siffra på.

Se den intressanta videon, Hidden Secrets of Money – Currency vs Money, där Mike Maloney leder oss igenom begreppen och vad de innebär.

Fortsätt läsa

Video

Guld – Säker tillgång eller pyramidspel?

Publicerat

den

Smycken av guld har blivit billigare

Är guld en säker och värdebeständig tillgång eller ett stort pyramidspel? Det är något tillspetsat vad Veckomagasinet på Handelsbanken TV handlar om denna vecka.

Lennart Ekdal låter gästerna Markus Ekberg, VD för Endomines, Patric Andersson, Docent ekonomisk psykologi och Magnus Strömer, råvaruchef på Handelsbanken, komma till tals om sina åsikter.

Guldpriset har redan fallit tillbaka rejält från toppnivån. Markus Ekberg är inte speciellt orolig för att priset ska falla mycket lägre. ”Jag kan inte tänka mig att guld ska sjunka till 1 000 dollar”, säger han. Magnus Strömer har en annan åsikt. ”Det har fallit mycket, men fallet har bara börjat”, säger han. ”Samma psykologi som gäller för guld gäller för till exempel aktier. Det handlar om förväntningar.”, säger Patric Andersson.

Guld – kedjebrev eller värdebeständigt?

Fortsätt läsa

Populära