Connect with us

Nyheter

Diamantpriserna kommer att stiga

Published

on

Ring med diamant

DiamantringInvesterare som har tålamod kommer att bli belönade. Det är Citigroup som i en analys skriver att priset på diamanter kommer att börja stiga från år 2015, där det blir en kombination av lägre produktion och högre efterfrågan från Kina.

Diamantpriserna är fortfarande längre än för två år sedan och efterfrågan är inte tillräckligt stark för att skapa en brist, trots begränsad produktion. Den strukturella efterfrågeförändringen i Kina och en stegvis återhämtande världsekonomi kommer dock att ändra detta tror Citigroup.

Citi skriver att fynd av diamanter tenderar att komma i omgångar, där den senaste omgången av fynd (i Kanada) nu börjar bli till åren eller är helt slut, och nya fynd kompenserar inte för den avtagande produktionen.

Den globala produktionen toppade på 175 miljoner karat år 2006, men är nu lägre än 130 miljoner karat per år.

Även om nya fynd tar den siffran tillbaka till 160 miljoner igen år 2018 så kommer en normalisering av världsekonomin driva efterfrågan på diamanter långt högre än så enligt Citi.

Intresset för diamanter som råvara har ökat den senaste tiden, till stor del beroende på delprivatiseringen och börsnoteringen av ryska Alrosa.

I kina har den växande medelklassen i kombination med större fokus på konsumtion gjort att det säljs allt fler diamantringar, något vi har skrivit om tidigare.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Hansson

    25 oktober, 2013 at 00:10

    Lucara Diamonds kommer att gå från styrka till superstyrka. En bra aktie att investera i.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *