Antalet oljeriggar ökar när oljepriserna stabiliseras

Oljeriggar i USABaker Hughes rapporterade att antalet olje- och gasriggar ökade med totalt tre (3) stycken denna vecka. Det totala antalet olje- och gasriggar uppgår nu till 978 stycken, vilket är en ökning med 224 riggar jämfört med året innan.

Antalet oljeriggar i USA ökade med en rigg i veckan och ligger nu på 799 eller 197 högre än samma tidpunkt i fjol. Antalet gasriggar, som ökade med två i veckan, uppgår nu till 179 stycken eller 28 riggar fler än samma vecka förra året.

Kanada minskade med 12 riggar denna vecka; 9 för olja och 3 för gas.

Nordamerikansk råolja kan komma att leda till ett nytt överutbud av olja

Oljepriserna dämpades för några veckor sedan efter flera veckor av IEA-rapportering om högre råoljelager. Även en uppdaterad prognos från IEA, som varnar för att den höga produktionen av nordamerikansk råolja kan komma att leda till ett nytt överutbud av olja, har dragit ned priserna på olja.

Den amerikanska råoljeproduktionen föll under veckan som slutade den 16 februari till 10.270 miljoner bpd, något under förra veckans siffror. Det är emellertid den näst högsta produktionsfaktorn för USA någonsin.

Samtidigt fortsätter OPEC att utlova produktionsnedskärningar, och det är snabbt att påpeka att varje gång marknaden verkligen återbalanseras.

Per oljebassäng så ökade Cana Woodford och Permian med två nya riggar var, medan DJ-Niobrara, Haynesville, Utica och Williston var och en fick se en oljerigg öppnas för produktion. Marcellusbassängen tappade med två riggar. Permian-bassängen har nu 129 fler aktiva riggar än för ett år sedan, vilket motsvarar 50 % av den totala ökningen det senaste året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top