Nyheter

Sommarvärme gör naturgasen het

Published

on

Priset på naturgas i USA har stigit kraftigt under de senaste tre månaderna och är även upp med runt 50 procent jämfört med föregående år. Samtidigt pendlar Nymex naturgasterminer nu runt 4,07 dollar per miljon British thermal units.

Naturgas gynnas av en hög efterfrågan på elproduktion när amerikanerna satt på luftkonditioneringsapparater för att bekämpa sommarvärmen. Naturgasterminerna har stigit med 35 procent sedan april och handlas nu till ett pris som är mer än dubbelt så högt som för ett år sedan. Naturgas handlas runt sina högsta sommarnivåer sedan 2014.

Producenterna skyndar sig dock inte för att borra efter mer naturgas. Efter år där marknaden översvämmats med billig naturgas behåller de stora Appalachian-producenterna produktionsnivån relativt platt produktion, ackumulerar kontanter och håller naturgaspriserna höga för att generera bättre vinster.

Följaktligen förväntar sig marknadsobservatörer små lager när landet går in i den hetaste delen av sommarsäsongen.

”Vi förväntade oss inte att kursuppgången till 4 dollar per miljon British thermal units skulle ske så snabbt”, sade en analytiker från JPMorgan Chase & Co. ”Den amerikanska naturgasmarknaden har befunnit sig i en obekväm situation med potentiellt inträde till vinteruttagssäsongen med den lägsta lagringsnivån sedan 2018.”

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version