Analys

Silverpriset närmar sig kritisk tid och lågpunkt

Publicerat

den

I analysen av silver den 6 december var priset 32,12 USD/oz och vi hade fått tecken på att silvret skulle behöva mer tid för att bygga en grund att stå på. Nedgångarna under november varnade för att den förväntade uppgången skulle flyttas framåt i tiden och ett genombrott av 30 USD/oz bekräftade detta scenario.

Skulle denna nivå brytas, var nämligen vägen fri ända ned till 26,15 USD/oz som var lågpunkten den 26 september i år.

Blickar vi nu tillbaka på de senaste veckornas rörelse i silver, ser vi att även stödet vid 30 USD/oz har fått ge vika under förra veckan. Lägsta notering hittills i denna nya nedgång är 28,12 USD/oz, vilket noterades den 15 december. Visserligen börjar vi nu närma oss en kortsiktig vändning uppåt igen i silverpriset, men vi kan inte ta långsiktiga uppgångar som självklara än så länge.

En intressant tidpunkt kommer att vara runt den 26 december. Då har det nämligen gått exakt 90 dagar sedan lågpunkten i höstas och en ny, markerad botten denna dag skulle vara ett positivt tecken och en signal på att silvret tänker vända upp en tid igen.

Det är då också 8 månader sedan årets högsta notering på 49,82 USD/oz, vilket gör nästa vecka ännu mer intressant. Helst vill vi att den nya botten ska vara högre än lågpunkten i september, alltså ovanför 26,15 USD/oz.

På ovansidan hittar vi motstånden vid 30 USD/oz följt av 32-33 USD/oz. Men det viktigaste avgörandet kommer förstås vid den fallande trendlinjen, som just nu har värdet 38,80 USD/oz och faller lite för varje vecka (se diagrammet).

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Vi låter silverpriset fortsätta hämta kraft en tid, och ser vad nästa vecka kan avslöja för oss om fortsättningen nästa år.

Du kan handla SILVER med följande minifutures:
Uppgång MINILONG SILV K med en hävstång kring 5,25
Nedgång: MINISHRT SILV A1 med en hävstång kring 4,46

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version