Analys

Silverpriset fortsätter att bygga upp kraft

Publicerat

den

I den senaste analysen av silver den 8 november var priset 34,98 USD/oz och vi såg positiva tecken på lång sikt. Botten från den 26 september på 26,15 var viktig så tillvida att den hållit silverpriset uppe längre tid än 30 dagar. Vi hade också ett viktigt stöd vid 32,10-32,50 USD/oz att bevaka, då ett genombrott av detta område kunde innebära att den förväntade uppgången flyttas fram i tid.

Ser vi tillbaka på den senaste månadens utveckling, kan vi konstatera att silverpriset föll rätt snabbt den 17 november. Vi fick en ny lågpunkt på 30,65 USD/oz några dagar senare, den 21 november. Därmed ställdes uppgångarna under november in och istället återgick silver till att bygga upp kraft inför nya uppgångsförsök, längre fram i tiden.

Precis som vid förra analystillfället, ger de tekniska indikatorerna oss idag motstridiga signaler. Stödet vid 30 USD/oz är intressant att bevaka. Ett genombrott av detta stöd talar om för oss att silverpriset måste ända ned till lågpunkten i september på 26,15 USD/oz för att hämta ny kraft. Därmed kommer det förstås att ta ännu längre tid, innan den långsiktiga uppgången kan ta vid.

På ovansidan är det motståndet vid 35,70-37,00 USD/oz viktigt. Skulle detta område utmanas de kommande veckorna, har vi fått ytterligare en bekräftelse på att den långsiktiga trenden vänt uppåt igen och att den fallande trendlinjen, som idag har värdet 39 USD/oz kommer att testas på nytt (se diagrammet).

Vi låter silverpriset fortsätta hämta kraft en tid, och sedan låta oss visa vägen…

Du kan handla SILVER med följande minifutures:
Uppgång MINILONG SILV R6 med en hävstång kring 5,74
Nedgång: MINISHRT SILV R1 med en hävstång kring 5,15

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version