Nyheter

Rekordomsättning på silvermarknaden

Publicerat

den

Ett par timmar innan handeln stängde på COMEX i New York i tisdags kunde vi se hur mer än 330 000 kontrakt silver hade omsatts. Detta motsvarade 1,65 miljarder troy ounce silver, motsvarande två gånger den årliga volymen på den globala silvermarknaden. När dagen slutat hade mer än 1,74 miljarder troy ounce silver omsatts.

Ädelmetaller som silver har haft ett starkt rally som drivit priserna högre, men är det korrigeringen som vi ser? Ett antal analytiker tror fortfarande att ädelmetaller som silver har mer utrymme att stiga, vilket kan betyda att tisdagens handelssession var ett mindre väghinder – eller var det?

Enligt en CNBC-rapport föll denna ädelmetall med som mest 13,8 procent, den största dagliga nedgången för silver sedan oktober 2008. Silverpriset var ner 13,4 procent till 25,24 USD per troy ounce. Platina sjönk 4,7 procent till 940,08 dollar och palladium var ner 4,7 procent till 2,116,33 dollar.

”Det här känns som en minikrasch. Vi kunde inte övervinna de tidiga morgonrubrikerna för ett ryskt potentiellt vaccin, och det fanns bara fortsatt optimism som flödade in i aktier,” sade Edward Moya, senior marknadsanalytiker på mäklaren OANDA.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version