Nyheter

Fallande naturgaspriser i USA hjälper till att sänka inflationen

Publicerat

den

Benchmarkpriset på naturgas i USA har fallit kraftigt, vilket minskar en del av inflationstrycket i USA eftersom naturgas utgör cirka 25 procent av de amerikanska hushållens energibehov, noterar nyhetsbyrån AP.

Det amerikanska benchmarkpriset på naturgas har sjunkit till den lägsta nivån på flera år under de senaste veckorna på grund av en mild start på januari och ett genomgående högt utbud. Samtidigt har det varit ett avbrott i Freeport LNG-exportanläggningen, vilket har ökat volymen gas tillgänglig för inhemsk konsumtion till den högsta nivån sedan branden vid denna anläggning i juni förra året.

Henry Hub-gaspriserna har sjunkit till cirka 2,50 USD per miljon brittiska termiska enheter (MMBtu), ned från 6 USD per MMBtu i mitten av december och mer än 9 USD per MMBtu i augusti 2022.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Det nuvarande priset är det lägsta på två år i nominella termer. Men justerat för inflation är de amerikanska naturgaspriserna på sin lägsta nivå på 30 år.

I sin Short-Term Energy Outlook (STEO) för februari, sänkte Energy Information Administration sin Henry Hub spotprisprognos med 30 procent till 3,40 USD per MMBtu för 2023, ned från 4,90 USD per MMBtu i januariprognosen. Henry Hub naturgaspris var i genomsnitt 6,42 USD per MMBtu förra året.

De reviderade utsikterna för Henry Hub-priserna är ett resultat av betydligt varmare väder än normalt i januari som ledde till mindre än normal förbrukning av naturgas för uppvärmning och drev lager över femårsgenomsnittet, sa EIA.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

USA:s naturgaslager kommer att avsluta uttagssäsongen i slutet av mars 16 procent över femårsgenomsnittet, noterade EIA.

Inflationen i USA lättade i januari för sjunde månaden i rad, men nedgångstakten verkar ha börjat plana ut, visade de senaste officiella uppgifterna tidigare i veckan. Den fortfarande ihållande inflationen kan behöva ytterligare räntehöjningar från Fed för att se prispress på en varaktig nedåtgående bana.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära

Exit mobile version