Nyheter

Ett ökat intresse för kakao

Published

on

För tillfället går allt det bra för kakaopriset. Produktionsnivåerna kommer in lägre än väntat i nyckelområden i Elfenbenskusten och Ghana. Efterfrågan verkar vara större på choklad än väntat. De chokladföretag som redovisat sina vinster denna vecka har visat att efterfrågan är högre jämfört med förra året. Årets sista kvartal är viktigt för kakaon eftersom de stora helgerna är en bra indikator på efterfrågan på råvaran. En vanlig ekonomisk idé, utbud och efterfrågan flyttar en marknad, sker här och nu för kakaoterminer.

Globala valutor spelar också roll i det senaste rallyt, ett högre pris på dollarn mot andra valutor kan leda till större utbud, då detta allt annat lika, gör att råvaruproducenterna får mer betalt för sina produkter eftersom de betalas i en starkare valuta. Kakao har bevisat den senaste veckan att dess egna fundamenta har varit tillräckligt starka för att hålla tillbaka tryck utifrån, även från aktiemarknadens volatilitet.

Tekniskt sett har nyckelnivåer brutits. Det verkar finnas gott om uppsida, realistiskt sett kan priserna komma tillbaka till 2500 nästa vecka och vi kunde se de högsta nivåerna i mitten av året beröras.

Populära

Exit mobile version