Nyheter

Dannemora Mineral, bolaget producerar men jagar kapital

Published

on

Dannemora Minerals första järnmalmsleverans sedan återstarten av gruvan lämnade i juni bolagets fyndighet för att sedan med fartyg transportas till Salzgitter Flachstahls stålverk. I samband med detta meddelande bolaget att den planerade råmalmskapaciteten i sovringsverket var uppnådd medan intrimning av processutrustning fortfarande pågick. Produktionstakten skulle sedan under 2012 successivt höjas till en miljon ton per år. Sedan framkom det att Dannemora Mineral behövde ytterligare 100 Mkr för att möta de likviditetsbehov som uppstått som en följd av en produktion som varit lägre än förväntat.

Bland de möjligheter som har diskuterats för att kapitalisera bolaget har nämnts emission, obligationer, konvertibler och mezzaninelån. Avgörande är att det är både billigt och snabbt. Företagets aktier är listade på First North i Stockholm och Oslo Axess i Oslo.

Bolaget deltog på Stockholm Corporate Finance råvarudag på Operaterassen i Stockholm den 5 september där företagets VD Staffan Bennert berättade om verksamheten. Presentationen filmades och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

2 Comments

 1. Simonsic

  15 september, 2012 at 16:30

  ”Sedan framkom det att Dannemora Mineral behövde ytterligare 100 Mkr för att möta de likviditetsbehov som uppstått som en följd av en produktion som varit lägre än förväntat”

  och vad betyder det på ren svenska i stället för corporate bullshitiska?

  håller Dannemora mineral på att gå i konkurs eller varför måste dom annars ha in 100 miljoner, ska ledninggruppen ha kräftskiva eller?

  • Redaktionen

   16 september, 2012 at 18:42

   Bolaget har misslyckats med att hålla sin tidsplan, vilket gjort att kostnader och intäkter inte har utvecklats som planerat. Eftersom bolaget inte får in pengar via försäljning av råvaran i den mängd som budgeterats, så måste bolaget fylla på med kapital en annan väg.

   Det är inte helt lysande i något läge, men extra jobbigt för ett mindre bolag i dagens marknad. Hur jobbigt det blir, det lämnar vi i denna artikel, till er läsare att avgöra.

   Kommenterar kring läget välkomnas.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version