Analys

Vete är framme vid målområdet, vad händer nu?

Publicerat

den

Under rubriken ”Bra chans till avkastning, med liten risk” tittade vi närmare på Wheat CBT den 13 december förra året. Priset var 594,25 USD/bu och vi såg att hela formationen i diagrammet skvallrade om att den långa tiden av kraftsamlande gick mot sitt slut, och att det var dags för en ny resa norrut, troligtvis innan nyår.

En titt i backspegeln idag visar att Vetepriset tog en sista sväng ned innan den förväntade uppgången blev verklighet. Vi fick en botten i Wheat CBT på 578,50 USD/bu den 15 december och sedan startade den uppgång som pågår än idag.

Hittills har vetepriset stigit med 13 procent på två veckor och är därmed framme vid motståndet runt 650-660 USD/bu. Här förväntar vi oss en stunds tveksamhet. Nivån har nämligen hållit vetepriset nere sedan september förra året och det är många som därför vill lätta på innehaven vid detta område.

Dock är kraften så tydlig i vete just nu, att vi förväntar oss ett genombrott på sikt och då är vägen fri upp mot 720-730 USD/bu.

Den fallande trendlinjen har nu värdet 750 USD/bu (se diagrammet) och eftersom den faller med några dollar varje vecka, kan den hinna ned ytterligare en bit innan vete stiger på nytt. Om den möter upp vid 720-730 USD/bu blir detta område ytterligare stärkt och en ännu större utmaning för vetepriset att ta sig an under vintern.

Du kan handla VETE med följande minifutures:
Uppgång MINILONG VETE U med en hävstång kring 4,87
Nedgång: MINISHRT VETE M med en hävstång kring 4,35

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version