Nyheter

Vem var den mystiska köparen som drev upp priset på nickel?

Published

on

En handlare hjälpte till att förvärra kursrusningen i nickel på London Metal Exchange i mars förra året genom att bygga upp en position på 600 miljoner dollar när marknaden eskalerade utom kontroll.

Det är en av de mest slående nya uppgifterna från en efterlängtad oberoende granskning av krisen som publicerades av London Metal Exchange på tisdagen. Även om rapporten inte namngav några marknadsaktörer eller nämnde om den hittade något manipulativt beteende, gav den nya detaljer om handeln och marknadspositionerna dagarna och timmarna innan LME stängde ned handeln och annulerade affärer för miljarder dollar.

Rapporten beskrev hur en finansiell kund utan någon väsentlig befintlig nickelposition började ackumulera en lång position på börsen från 06:00 London-tid den 7 mars. Det var den dagen då nickelpriserna rusade utan någon som helst kontroll. Priset på nickel steg med 66 procent under dagen och satte scenen för en fullvärdig härdsmälta följande morgon.

Den mystiska köparen stod för 13 procent av nettoköpen på marknaden den 7 mars 2022, enligt Oliver Wyman-rapporten, och ackumulerade en position på mer än 12 000 ton nickel i slutet av dagen.

Populära

Exit mobile version