Analys

Socker fortsätter sin negativa trend

Publicerat

den

Socker (kontinuerligt kontrakt, most liquid, Pit + Electronic)

Socker har fortsatt att falla tillbaka och vi har ännu ingen botten i sikte. Vi har sett att det har funnits försök till att bryta den negativa trenden men säljare kommer in så fort det finns en tendens till styrka.

Nedgångarna för socker har sedan 1999 varit -57.7%, -57.62%, -57.24% och den senaste hitintills som mest 49.89%.

Tar vi 57% nedgång från toppen den 28 februari 2011 får vi en målzon vid $15.51, som en möjlig långsiktig botten.

Innan denna zon hittar vi ett målområde mellan $16.71-17.29.

COT (Commitment of Traders report) visar att de kommersiella åter ökar på sina negativa positioner men att vi ännu inte har sett att de blivit helt negativa. Det är när vi ser att de har blivit helt negativa som vi ser en vändning uppåt.

Det gör att vi fortsatt får vara avvaktande och på veckodata bevaka föregående topp. Just nu har jag $19.75 som den topp som måste tas ut för att ha den första signalen till trendvändning.

Socker är nu också långt under sitt 200 dagars enkelt glidande medelvärde som vi just nu hittar på $20.37. Större köpare vill gärna se att vi är över detta medelvärde för att vara på köpsidan. Annars ligger de utanför eller agerar som säljare.

Slutsats: Socker visar fortsatt svaghet och vi får förvänta oss att det blir mer nedgång. För att bryta den negativa trenden behöver vi se Socker över $19.75. COT säger att vi skall förvänta oss mer nedgång. Den långsiktiga botten har vi runt $15.51, om nu historiken upprepas.

Se handla-guiden för aktörer som låter dig ta en position.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version