Analys

Silverpriset stiger på COMEX

Published

on

Silver Comex (kontinuerlig termin) 100 oz

Silver har hittat stöd runt 38.2% stödet och det ser ut som om vi kommer att få en rörelse uppåt som jag i första hand ser som en rekyl i en rekyl .

En rekyl blir vanligen i tre steg och det är första rörelsen nedåt vi nu har sett. Det innebär en uppgång och att vi därefter åter ser att silver faller tillbaka.

COT (Commitment of Traders Report) visar att de kommersiella fortsätter att lätta på sina blankade positioner men vi är långt ifrån optimala nivåer att vara köpare vid.

Kortsiktigt kan vi agera på köpsidan och jag räknar med att vi kommer att se att silver stiger till minst 3324. Jag ser det dock som att köpa mot trenden så eventuella kortsiktiga köpsignaler skall endast vara mycket små positioner.

Vid en uppgång bör vi leta efter signaler att istället sälja.

6-9 november är den tidsperiod där flera tidscykler sammanstrålar och jag har denna period som en preliminär topp. Fortsätter silver att stiga in i denna period så skall vi i den tidszonen leta efter en säljsignal.

En annan större tidscykel föreslår ett slut den 7 november och den har också preliminärt varit en topp. Men det beror på vilken riktning vi har in i denna period.

Slutsats: Silver ser kortsiktigt ut att vända upp och vi skall bevaka den 6-9 november efter signaler att vända ner. I större drag är silver i en nedåtriktad rekyl efter en mycket kraftfull uppgång. När rekylen är över, vilket dröjer kommer silver åter att vara intressant att äga.

Du kan handla SILVER med följande minifutures:

Uppgång MINILONG SILV W1 med en hävstång kring 4,79
Nedgång: MINISHRT SILV R4 med en hävstång kring 4,39

Läs mer om minifutures på RBS hemsida.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version