Analys

Silver trycker vid målnivå

Publicerat

den

Silver Comex (kontinuerlig termin) 100 oz

Silver ligger fortsatt och brottas med 38.2% motståndet och det är något som fortsatt kan hålla i sig under ett tag. Bryter Silver över denna motståndszon, vilken ligger vid $3516, så kommer 50% mest troligen att nås, 50% hittar vi vid $3797.

Veckomomentum har kommit upp till nivåer där vi tidigare har sett att det har bildats toppar. Och vi kan också se att dagsmomentum är vid nivåer där vi tidigare har sett att det har bildats toppar.

COT (Commitment of Traders Report) visar att de kommersiella handlarna säljer och säljer. Så som det ser ut nu, gör det antingen innan en topp eller precis innan det börjar med en större trend uppåt. Det normala är dock att vi skall vara beredda att sälja av vid tecken på svaghet. När COT visar att de kommersiella handlarna istället har ökat sina innehav skall vi åter leta efter en köpsignal. Då skall den röda kurvan på bilden vara i den översta delen.

För att minska risken kan du sälja av en del av ditt innehav runt nuvarande nivåer. Och/eller att du säljer av om silver faller under 10 dagars lägsta.

Säsongsmönstret för silver föreslår att vi har en nedgång till den 4-7 oktober men härifrån kan det sedan åter bli fart uppåt. Vi hade nedåtriktade tidscykler av det mindre slaget till den 1-4 oktober. Vi har sedan den 21 oktober att bevaka.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

En större tidscykel kommer in, toppar, den 7 november och föreslår att det är en stor topp som kommer att stå sig i många månader. Ibland blir dessa datum dock tvärtom och vi måste därmed bevaka den riktning silver har in i denna period.

Närmsta vanliga rekylstöd hittar vi vid $3176.5 och därefter kommer $3068.5 och sedan $2960. Det finns ett stöd redan vid $3310 men det är inte så vanligt. När det har varit en stark utveckling är det däremot vanligare att detta stöd kommer i spel och det gör att det helt klart är värt att bevaka.

Den uppgång som silver har gjort har som mest varit 35.78% vilket är mycket nära de tidigare uppgångar som silver har gjort (43.7%, 36.5%, 37.1%). Det måste till speciella nyheter för att vi skall se att investerarna köper på sig mer silver.

En rekyl som håller sig över $3000 gör att vi kommer ner till nivåer där vi åter kommer att ha en bra risk/förlustkvot för att ta en köpsignal.

Slutsats: Silver håller sig fortsatt under 38.2% motståndet och det kommer att krävas speciella nyheter för att vi skall se att det drar iväg uppåt. Närmsta nivå som då kommer i spel är $3797. Annars finns det en risk för att vi kommer att se att investerarna får kalla fötter och då ser vi en rekyl som helst inte skall underskrida $3000.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version