Analys

Silver i båda riktningar

Publicerat

den

Silver Comex (kontinuerlig termin) 100 oz

Silver har stigit och befinner sig vid en nivå där vi nu kan se fortsatt uppgång eller så kommer vi snart att åter se att det blir en tur nedåt. En rekyl brukar ske i tre steg och vi har sett den första rörelsen nedåt och nu är det troligen rörelse två vilken är uppåtriktad. Därefter kommer det en tredje nedåtriktad rörelse.

COT (Commitment of Traders Report) visar att de kommersiella fortsatt har stora blankade positioner men att de har börjat lätta på sina innehav. Optimala tillfällen att leta efter en längre köpsignal är när de kommersiella har stora köpta positioner. Det innebär att den röda linjen under grafen är i den övre delen och just nu är det en bra bit dit.

Utifrån denna information kan vi fortsatt leta efter signaler att blanka silver. Vi har en nedåtriktad trend även om vi på dagsdata har en högre topp så behöver vi nu också en högre botten för att säga att trenden har vänt från ned till upp.

Det kortsiktiga veckomomentum är på nivåer där vi tidigare har sett att det har bildats bottnar. Det kortsiktiga dagsmomentum är däremot vid nivåer där vi har sett att det har bildats toppar. För att köpa vill jag nu se att silver faller tillbaka men att det bildas en högre botten, silver får alltså inte falla under $30.655.

Slutsats: Silver är i en position där vi kan reagera på både en säljsignal som en köpsignal. I båda fallen skall det endast vara med en mindre position och vi skall vara benägna att snabbt hämta hem vinster.

Du hittar olika sätt att handla silver i vår guide över handelsalternativ.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

1 kommentar

  1. Tore

    17 november, 2012 vid 19:10

    Man måste gilla hur volatilt silverpriset är.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version