Analys

Silver följde vår karta exakt. Vad händer nu?

Publicerat

den

Under rubriken ”Silverpriset noterade ny botten – nu gäller det” analyserade vi silver den 10 januari. Då var priset var 28,99 USD/oz och det vi kunde se i diagrammet skvallrade om att det var dags för ett avgörande inom 1 vecka.

Vårt huvudscenario var att motståndet vid 30 USD/oz skulle brytas och att vi därmed skulle få en uppgångssignal mot i första hand 34,00-35,70 USD/oz. Vi kunde också se att denna uppgång kunde gå snabbt och vi därför redan under januari kunde ha målområdet i sikte.

En titt i backspegeln idag visar att silverpriser bröt det viktiga motståndet vid 30 USD/oz redan samma dag som vår analys kom ut. Därmed öppnades dörren för en fortsatt uppgång med minst 13 procent.

Igår, den 30 januari, noterades silver i 34,02 USD/oz som högst och därmed har vårt mål infriats. Även om det kan finns ytterligare någon dollar att ta in, så börjar det bli dags för en rekyl ned. Vi räknar inte med att det finns kraft att bryta igenom området 34,00-35,70 USD/oz redan nu, vilket gör att vinsthemtagningar kan vara en lönsam strategi efter de senaste veckornas uppgångar.

I den förväntade rekylen ned under februari, är den största och viktigaste uppgiften för silver att notera en ny, högre botten än den vi fick se den 29 december på 26,14 USD/oz. Så djupt vill vi dock helst inte se silverpriset falla, då det är en varning om svaghet. Istället är det området 29-30 USD/oz som drar till sig vår uppmärksamhet och en vändning upp från detta område, helst i mitten av februari, skulle vara ett positivt tecken till oss för fortsatta uppgångar därefter.

Skulle även denna del av kartan visa sig stämma överens med verkligheten, kan vi räkna med nya uppgångar under våren och då står den fallande trendlinjen för nästa utmaning (se diagrammet). Denna ligger idag vid 37 USD/oz och skulle den passeras är nya toppnoteringar troliga.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Vi kan som vanligt inte ta ut något i förskott, men silverpriset är fortfarande riktigt intressant att följa!

Du kan handla SILVER med följande minifutures:
Uppgång MINILONG SILV A7 med en hävstång kring 4,71
Nedgång: MINISHRT SILV R3 med en hävstång kring 3,75

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Populära

Exit mobile version