Analys

Sälj guld på bättre konjunktur

Published

on

”Risk on” temat dominerar och guldet får lida. Vi tror att resan nedåt bara har börjat.

Guld har 12 år med stigande pris i ryggen. Guld har blivit råvaran som inte kan gå ner. Under 2012 nådde guld sin högsta nivå 1794 USD/oz den 4e oktober när QE3 yran var som värst. Därefter har guldet hamnat i en fallande trend. Många analytiker räknade med att debaclet kring USA:s skuldtak skulle ge guldpriset stöd under början av detta året. Så har inte varit fallet och vi ser nu flera skäl till att guldet kommer fortsätta falla nedåt.

Position:
Bear Guld (hävstång)
Guld S H (ingen hävstång)

Utsikter för guldpriset:
Sedan de första positiva signalerna kom från Kina i september har bilden av en allt bättre global konjunktur börjat sprida sig. Denna bild har bekräftats av makrodata och fått investerare att allokera om sina portföljer från defensiva positioner till en mer risksökande inriktning. I denna omallokering ingår att lämna guld för ”risk on” tillgångar som aktier och andra mer konjunkturdrivna råvaror som olja och basmetaller. Dessa flöden tro vi kommer fortsätta under våren när finansmarknaden dansar till allt gladare toner från bättre konjunkturdata.

Under senaste veckorna har olja handlats upp samtidigt som guld handlats ner. Det är en klassisk indikator på att en ljusare framtid är här.

Tekniskt står guld nu på ett mycket viktigt stöd och fallhöjden är ner till 1530 om guld bryter under 1645. Uppåt tycker vi att en stopp på 1705 är att rekommendera.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version