Analys

Platina redo att ge uppgångssignal!

Published

on

Platina befinner sig just nu i ett spännande och avgörande skede! I analysen den 20 december var priset 1410 USD/oz och vi hade fått signaler om fortsatta nedgångar. Efter ett genombrott av vår stödnivå, fick vi inrikta oss på nya bottnar och damma av vårt tidigare mål på 1100-1200 USD/oz.

En titt i backspegeln visar att nedgången fortsatte under december, för att den 29 december notera 1347,60 USD/oz som lägst. Därefter började en uppgång, som dessutom har visat på styrka.

Våra veckoindikatorer är positiva och ligger redo för att ge uppgångssignaler när som helst. Bottenformationen på dagsbasis är en så kallad upp- och nedvänd Head & Shoulder-formation, vilket också är en uppgångssignal.

Kraften finns där. Viljan finns där. Nu är bara frågan – räcker detta till att bryta den fallande trendlinjen vid 1520 USD/oz redan under januari?

Eftersom uppgången bara pågått under tre veckor och vårt tidigare utpekade nedgångsmål inte är infriat, är det för tidigt att ropa långsiktiga köpsignaler redan idag. Men många pusselbitar, förutom tiden, är i alla fall på plats.

Det optimala vore om Platina nu skulle ta det lite lugnt och falla tillbaka mot 1430-1450 USD/oz under nästa vecka, för att därefter sätta fullt fart uppåt. Ett köp vid denna nivå kan därför vara optimalt för fortsatta uppgångar därefter. Då är det i första hand 1560 USD/oz men på sikt även 1660-1680 USD/oz som är intressant att sikta på.

En stopploss måste vi förstås som alltid ha. Denna placerar vi vid samma nivå som lågpunkten från december, med andra ord 1347 USD/oz.

Du kan handla PLATINA med följande minifutures:
Uppgång MINILONG PLAT A med en hävstång kring 4,80
Nedgång: MINISHRT PLAT D med en hävstång kring 4,37

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version