Nyheter

Oljepriset rasar under 70 dollar när Credit Suisse-aktien faller

Publicerat

den

Oljepriset fortsatte att falla på onsdagen då ännu en bankkatastrof oroade marknaden. Priset på WTI (West Texas Intermediate), även känd som Texas Light Sweet, sjönk med över 4 procent på onsdagen. Därmed föll priset under 70 dollar per fat för första gången sedan december 2021. Brent Crude klarade sig marginellt bättre och stängde dagen med ett minus på 3,94 procent och stängde på 74,40 dollar per fat.

Det är en kraftig nedgång för oljepriset men det är också kopplat till de nedgångar i bankaktiernas kurser som finansmarknaderna har genomlidit i veckan. Credit Suisses största aktieägare, Saudi National Bank, sa att den inte skulle ge banken mer hjälp på grund av regulatoriska begränsningar. På tisdagen noterade Credit Suisse ”väsentliga svagheter” i finansiella rapporteringskontroller och kundutflöden i sin årsrapport

Saudi National Bank har redan en andel på 10 procent i Credit Suisse, vilket hindrar den saudiarabiska banken att öka sitt aktieinnehav. Nyheten fick Credit Suisses aktier att falla till en ny rekordlåg nivå då den tappade 25 procent i pris i ett slag.

Nyheten kommer precis efter att en annan bankkatastrof, Silicon Valley Bank (SVB), vilket ledde till lägre oljepriser tidigare i veckan.

Populära

Exit mobile version