Nyheter

Nya Zeeland undantar kolgruvorna från lock down

Published

on

Gruvarbetare är undantagna från lockdown eftersom regeringen i Nya Zeeland har klassificerat kol som en nödvändig källa för energi. De flesta av Nya Zeelands kolgruvarbetare kommer därför att fortsätta att arbeta som vanligt. Regeringen i Nya Zeeland har meddelat att denna bränslekälla är nödvändigt för att tillhandahålla energi till livsmedelsfabriker på Sydön. Som ett resultat har kolindustrin fått höra att det är nödvändigt att hålla nationen välförsedd med kol.

Kolverksamheten har länge varit pressad av regeringen eftersom den producerar mer koldioxid per energienhet än de flesta andra bränslen och därför anses vara en farlig växthusgas. Många stora livsmedelsprocessorer i Nya Zeeland har emellertid fortsatt med kol eftersom det inte finns någon naturgas på Sydön. Företag som använder sig av kol inkluderar mejeriföretag som Fonterra, Synlait och Westland Milk Products. Synlait har lovat sluta använda kol, medan Fonterra i vissa fall har bytt till el och biomassa. Men dessa är allmänt betraktade som marginalförändringar, och kol fortsätter att användas.

Branschens erkännande som en viktig industri under nedstängningen har antagits motvilligt av regeringen, som länge kritiserade kolverksamheten för dess roll i klimatförändringarna. Två dagar av lobbyverksamhet från både kol- och mejeriindustrin ledde till att regeringen skjutit upp den debatten tills COVID-19-striden har vunnits.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version