Analys

Modity om energimarknaden vecka 9 2012

Publicerat

den

Den närmaste veckan väntas dock bli varmare än normalt igen och det ska blåsa relativt mycket. I slutet av veckan blir det troligen åter lite kallare och det förväntas hålla i sig någon vecka åtminstone. Då det, från mitten av veckan, väntas bli torrt väder minskar det pressen på vattenkraftsproducenterna. Vi förväntar oss inga stora prisskillnader mellan elområdena. Terminskontrakten har främst påverkats av en stark marknad i Tyskland med höga bränsle- och CO2 priser. Nu väntar man på en politisk omröstning om ett eventuellt tillbakadragande av utsläppsrätter från perioden 2013-20. Bränslemarknaden ser fortsatt stark ut och därmed även de tyska elpriserna som i sin tur påverkar de längre kontrakten på Nordpool. Det hydrologiska läget har dock stärkts ytterligare och vi har en mycket bra energibalans, framförallt om kärnkraften nu kommer tillbaka som planerat. Det bör därför finnas en stor nedsida för det närmaste kvartalet som ändå går i leverans under vårmånaderna och vårfloden.

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version