Analys

Modity om energimarknaden vecka 48 2011

Publicerat

den

Det har varit en svag vecka där både spotpriser och terminskontrakten har fallit mot bakgrund av milt och blött väder, något högre kärnkraftsproduktion och mycket vind i söder. Som vi förutspådde i förra veckan har den höjda kärnkraftsproduktionen ökat överföringskapaciteten mellan elområde Stockholm och Malmö vilket, tillsammans med mycket vind i södra Sverige och Danmark, lett till att prisområdesskillnaderna har minskat kraftigt. I början av denna vecka ser det ut som om vi kan få fortsatt mycket vind i söder vilket borde hålla prisområdesskillnaderna på en relativt låg nivå. Samtidigt kan fortsatt mycket hög tillrinning i Norge pressa systempriset och därmed hålla kvar en viss skillnad mot södra Sverige och Danmark.

När det gäller terminspriserna har vi positiva signaler från politiskt håll som håller emot något på nedsidan samt att väderprognoserna är något kallare och torrare framåt slutet på perioden. I övrigt ser vi ingenting som fundamentalt skulle påverka priserna vare sig upp eller ner, däremot visar den tekniska analysen på en viss uppgång med smärre rekyler upp mot 44-45 nivån.

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version