Analys

Modity om energimarknaden vecka 23 2012

Publicerat

den

Överföringsbegränsningar mellan Norge och Sverige ledde till mycket höga prisskillnader förra veckan. Denna vecka blir det åter blötare och varmare och vi får in mer kärnkraft i Sverige och Finland. Vi har dessutom ett antal helgdagar i veckan som drar ner förbrukningen och vi räknar med lägre spotpriser och mindre prisskillnader. På fredag kommer dessutom kabeln mellan Norge och Sverige tillbaka och prisskillnaderna bör därmed i stort sett raderas, åtminstone till SE3. Terminspriserna har fallit på blötare prognoser och på fallande bränslepriser och tyska elpriser. Det ser fortsatt svagt ut även för nästkommande vecka och när spotpriserna kommer ned bör det finnas mer nedsida även på kvartalskontraktet.

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

1 kommentar

  1. Tore

    8 juni, 2012 vid 03:55

    Hade aldrig tänkt på saken, men är ju egentligen självklart att helgdagar påverkar elpriset. Men det var ett nytt sätt att relaterat till nationaldagen.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version