Analys

Modity om energimarknaden vecka 19 2012

Publicerat

den

Det är fortsatt blöta väderprognoser men relativt kallt de närmaste dagarna. Mindre kärnkraftproduktion bidrar till att vi tror på spotpriser runt SEK 280/MWh fram till fredag då mer vind bidrar till lägre priser. Fortsatt stora prisområdesskillnader i början av veckan då överföringskapaciteten från SE3 till SE4 är mycket begränsad. Terminspriserna har till slut börjat falla till en mer rimlig nivå men vi tror att det kan finnas ytterligare nedsida om det fortsätter att vara blött. Oljepriset och utsläppsrätterna har fallit sedan sist och marknaderna är fortsatt svaga vilket gör att vi fortsätter tro på en rörelse sidledes till svagt ned även på årsterminerna.

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära

Exit mobile version