Analys

Modity om elpriset vecka 48 2012

Published

on

Efter en lång period med mycket milt och blött väder visar nu prognoser på kommande kyla. Spotpriserna bör därför gå upp fram mot slutet av veckan men mycket kärnkraft (trots vissa tillfälliga problem) och bra med vatten gör att förändringen bör bli måttlig. Kallare prognoser har även lett till högre terminspriser där framförallt de kortare kurvorna har påverkats. Störst cirkus denna vecka bjöd utsläppsrätterna på. Kommissionens beslut om tillbakadragande och de mer långsiktiga lösningar som presenterades var inte tillräckligt stora och konkreta för marknaden som föll €2,37/t på fem handelsdagar. Ett lägre CO2 pris håller bland annat nere brytpriset. Ett nytt klimatmöte har nu startat i Doha, Quatar. Vi får se vilka politiska utspel som kommer därifrån.

[box]Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

1 Comment

  1. Hansson

    27 november, 2012 at 20:45

    Oj, nu förväntas i alla fall en liten uppgång för elpriset under första kvartalet 2013 enligt prognosen. Gissar att alla som är positionerade i Bull El blir lite glada av det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version