Analys

Modity om elpriset vecka 43 2012

Publicerat

den

Vi har den här veckan bra med kärnkraft men det blir kallare och de första dagarna låg vindkraftproduktion. Vissa överföringsbegränsningar från Norden till Tyskland vilket begränsar uppsidan. Prisskillnaderna mellan områdena bör bli begränsade. Terminspriserna har stigit på kallare väderprognoser och stigande brytpris (framförallt utsläppsrätterna). Kvartalet handlas fortfarande ca €5/MWh över brytpriset vilket är högt på längre sikt under de förutsättningar vi har, men riskerna är fortfarande höga vid kall vinter och problem med kärnkraft. EU kommissionen har lovat ett detaljerat förslag på ett ev. tillbakadragande av utsläppsrätter den 14 november. Detta påverkar framförallt årskontrakten på el.

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version