Analys

Modity om elpriset vecka 42 2012

Publicerat

den

Förra veckan såg vi högre spotpriser pga låga temperaturer och Forsmarks tillfälliga avbrott. Denna vecka har vi åter mer kärnkraft och temperaturerna återgår till över normalt. Spotpriser mellan 300-315/MWh är rimligt att vänta sig och prisskillnaderna mellan områdena bör bli små till obefintliga. Terminskontraktet för nästa kvartal har idag fallit på blötare och varmare prognoser och även brytpriset på kol har gått ned något. För den närmaste veckan har vi en neutral syn på terminskontrakten även om det på längre sikt är bra förutsättningar för Q1-13 att komma ned ytterligare. Även årskontraktet har fallit sedan förra måndagen och priset är rimligt vilket även den tekniska analysen visar.

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

2 Comments

  1. Tore

    15 oktober, 2012 vid 17:49

    Prognosen på elpriset för Q1 2013 har alltså justerats ner ännu en gång. De som investerat i Bear El har haft en lönsam resa. Är man inne i Bull El så får man hoppas på en kallare vinter än förväntat. Eller att kärnkraften krånglar.

  2. Tore

    16 oktober, 2012 vid 11:32

    Oj, idag kom ny information. Reaktorn Oskarshamn 2 kan få stå stilla från nyår till och med juni. Någon form av reservkraft som företaget håller på att bygga ut men som drar ut på tiden och ännu så länge har kraftverket inte fått dispens. En liten ljusning för alla investerare i Bull El.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version