Analys

Modity om elpriset vecka 41 2013

Publicerat

den

Prognosen för energibalansen visar fortfarande på försämring framöver. Skillnaderna mellan systempriset och priserna i Sverige på väg att minska tack vare ökad kärnkraft. Som vanligt, torra prognoser pekar upp för terminskontrakten. Nedåt på både utsläppsrätterna och elcertifikaten. Något upp på oljan medan kolet rört sig aningen nedåt.

[box]Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

1 kommentar

  1. Hansson

    9 oktober, 2013 vid 01:01

    Läser att SEB-banken ser en turn around i elpriset och rekommenderar att man investerar i Bull-certifikat.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version