Analys

Modity om elpriset vecka 37 2013

Publicerat

den

Det är uppåt över hela linjen. Elterminerna höjs kraftigt på torr väderlek och fortsatt torra prognoser. Energibalansen ser ytterligare nedgång och spotpriset är starkt, över 41 €/MWh för i morgon. Avståndet till kolets brytpris ökar – den enda synliga återhållande faktorn. Fortfarande stora prisområdesskillnader i systemet på grund av nätarbeten i södra Norge och krånglande kärnkraft både i Sverige och Finland.

[box]Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version