Analys

Modity om elpriset vecka 23 2013

Publicerat

den

Nederbördsprognoserna visar normala värden. Spoten på väg ned under veckan när mer kärnkraft kommer in. Vinden tillsammans med nederbörden är prisdrivande. Utsläppsrätterna har stärkts mycket lite och elcertifikaten har legat stilla i en vecka.

[box]Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

1 kommentar

  1. Juha

    4 juni, 2013 vid 10:38

    Oskarshamn 2 är stängt 1.6.2013 – 21.4.2014, produktion 0MW och normalt 638MW. Det gör nästan -5 TWh i energiresurser. Stieger elpriset på grund av detta? Och hur mycket möjligen?

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version