Analys

Modity om elmarknaden vecka 43 2011

Publicerat

den

Efter en kortvarig prisuppgång i början av förra veckan har terminspriserna återigen sjunkit. Riskpremien för kärnkraftsbortfall har minskat, brytpriset på kol sjönk och väderprognoserna har blivit något ostadigare. Vi tror dock att det finns utrymme för ytterligare ett par euros nedgång, framförallt om resultatet från toppmötet nu på onsdag blir klent. Detta gäller även för bränslemarknaden där en realistisk överenskommelse på onsdag kan leda till att oljepriset stiger mot €114-nivån medan en besvikelse kan resultera i bottennivåer närmare €103.

Prisområdesskillnaderna (cfd kontrakt) för Malmö området har minskat med ca €3,5 den senaste veckan mot bak-grund av lägre priser i Tyskland och Danmark och mer kärnkraftsproduktion i Sverige. Vi anser att prisskillnaderna är rätt höga och att prisområde 4 kommer levereras närmare systempriset i november.

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version