Nyheter

Mexiko uppgraderar sin enorma oljehedge

Published

on

Mexikos oljehedge på miljarder dollar för att skydda nästa års intäkter mot oljeprisvolatilitet får en uppgradering – och den nya Hacienda Hedge 2.0 får mer än bara en ansiktslyftning. Istället för att köpa alla säljoptioner samtidigt, säljoptioner som ger Mexiko möjlighet att sälja sin olja till ett specifikt inlåst pris (men inte skyldigheten att göra så), kan Mexiko köpa säljoptioner i mindre omfattning under hela året.

Det är en strategi som flygbolagen redan använder och det är en stor förändring i strategin. Denna strategi kommer att förhindra att Mexiko utsätts för svängningar på oljemarknaden och spekulation från andra på marknaden som kan försöka handla före Mexiko.

Mexiko spenderade 1,23 miljarder dollar för att skydda sina råoljeintäkter från 2019 och låste fast priset på 55 dollar per fat. I april förra året sa Mexikos president Manuel Lopez Obrador att Mexiko var beredd att skörda 6,2 miljarder dollar från sin oljehedge, vilket var 49 dollar per fat vid en tidpunkt då det mexikanska korgpriset var lite mer än bara 7 dollar per fat.

Medan Mexiko inte har varit transparent om sina hemliga affärer för de massiva oljehedgarna, anses det generellt att Mexikos oljesäkring – den största affären på Wall Street, klarar sig bra.

Bloomberg-beräkningar baserade på statliga uppgifter visar att Mexiko har spenderat 15,1 miljarder dollar i avgifter för köp av säljoptioner under de senaste två decennierna, men har tjänat 16,5 miljarder dollar under de tjugo åren – med de största vinsterna främst 2015 och 2016 när oljepriserna föll kraftigt

Banker och oljehandlare på andra sidan oljehedgen har tidigare inkluderat Citi, Goldman Sachs, BP, JPMorgan och Shell.

Den genomsnittliga kostnaden för Mexikos årliga hedge är 1,2 miljarder dollar per år, sade vice finansminister Gabriel Yorio förra året och omfattar mellan 200 miljoner och 300 miljoner fat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version