Nyheter

Lagren av palmolja spås vara de lägsta på tre år

Published

on

Lagren av palmolja i Malaysia sjönk per den sista juli 2020 med cirka tolv procent. Lagren av palmolja spås vara de lägsta på tre år på grund av detta. Produktionen av palmolja minskade på grund av en förvärrad brist på arbetskraft mitt i coronavirusutbrottet.

Lagren av palmolja i Malaysia, världens näst största producent av palmolja, beräknas uppgå till 1,67 miljoner ton, och vara de lägsta sedan juni 2017 efter en medianberäkning av 11 producenter, handlare och analytiker som Reuters har frågat.

Även om Malaysia går in i den topproducerande delen av säsongen, rapporterade flera branschobservatörer arbetarbrist och kraftigt regn och uppskattade att produktionen kommer att sjunka med fem procent från föregående månad till 1,79 miljoner ton, andra gången i år efter en marginell minskning i maj.

”Arbetskraften och de senaste regnstormarna i östra Malaysia har minskat skörden av färsk frukt” säger Marcello Cultrera, institutionell försäljningschef och mäklare på Phillip Futures i Kuala Lumpur.

Exporten i juli sågs öka med två procent till 1,74 miljoner ton. Det är den sjätte månaden i rad efterfrågan på den ätliga oljan stiger sedan den avtog i februari på grund av pandemin.

En rekordökning av palmoljeförsändelser till stora köpare som Indien kommer att leda den totala ökningen i juli-exporten, utlöst av Malaysias undantag för exportskatt på råvaran, säger Sathia Varqa, medgrundare av Singapore-baserade Palm Oil Analytics.

Den näst största köparen Kina kan också importerat mer eftersom landet minskat sina inköp av rapsolja från Kanada och vill upprätthålla en stabil livsmedelsförsörjning, säger Christopher Chai, chef för Kwantas Corp.

Malaysian Palm Oil Board kommer att släppa de officiella uppgifterna den 10 augusti. Medianresultaten från Reuters-undersökningen satte malaysiska konsumtion i juli till 323 476 ton.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version