Nyheter

Kraftigt fall i kopparlagren i Kina

Publicerat

den

Världens största börsnoterade råvaruhandlare, Glencore, rapporterade under vecka 34 om kraftiga fall i de kinesiska kopparlagren. Enligt Glencore uppgår dessa endast till hälften av vad de var vid årsskiftet 2010/2011. Kina är världens utan tvekan största kopparkonsument, vilket gör att det finns tecken på att det finns en stark inneboende efterfrågan på koppar och att kopparn som har rasat med sex procent under året kan komma att återhämta sig.

Glencore som har sålt 17 procent mindre koppar i form av metall och i koncentrat under det första halvåret 2011 jämfört med samma period 2010 tror på en återhämtning i fråga om efterfrågan. Efterfrågan i Europa och USA har begränsats som en följd av den svaga tillväxten. Tyskland skiljer sig dock från Europa i allmänhet, användningen av koppar har där varit stark som en följd av en starkare exportefterfrågan. Nu gör bolaget bedömningen att Kina kommer att köpa mer koppar för att fylla upp lagren.

1 kommentar

  1. Egli

    29 augusti, 2011 vid 21:41

    Så med andra ord om Kinas kopparlager faller och gruvorna i Chile inte kan leverera enligt budget menar du att man skall köpa koppar då? Vilka aktier skall köpa då tycker du?

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version