Analys

Köpsignaler i guld igen. Vart är bästa köpläget?

Publicerat

den

När vi analyserade guldet den 18 oktober var priset 1 671 USD/oz och utvecklingen de senaste veckorna hade skapat en vimpel i diagrammet. När vi ser en sådan skapas efter en snabb nedgång, är det ofta en varningssignal till oss om att nedgången kommer att fortsätta. Vi såg därför en ny nedgång som trolig och siktade i första hand på den tidigare lågpunkten vid 1 535 USD/oz.

Vi blickar tillbaka och ser att guldpriset mycket riktigt startade en nedgång rätt omgående. På två dagar föll guldet med 4 procent, men redan vid 1 604 USD/oz var det stopp. Det blev ingen kraft i nedgången. Istället visade guldet på styrka och vände upp igen för att bryta vår stopploss på 1 700 USD/oz. Den falska säljsignalen blev istället en stark köpsignal, som så ofta vid falska signaler och guldet har fortsatt sin uppgång under november. Högsta notering hittills är 1 799 USD/oz vilket noterades igår, den 7 november.

För att få lite distans till det som skett, tar vi ett steg tillbaka. Vi ser att den botten på 1 535 USD/oz som guldet noterade den 26 september har fått sällskap av en ny, högre lågpunkt den 1 november på 1 681 USD/oz. Det betyder att vi fått en stigande trend igen på längre sikt och att risken för nya, snabba nedgångar har minskat markant.

Vi sammanbinder de lågpunkter som vi fått i uppgången under hösten och får då en stigande trendlinje som idag har värdet 1 655 USD/oz (se diagrammet).

Vi kan också se att årets högsta notering vid 1 923,70 USD/oz sattes den 6 september. Denna veckas topp kom alltså in 60 dagar senare och detta är ett tecken på att guldet kan vara redo för en rekyl ned efter de senaste veckornas uppgång.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Nivåerna som är lite extra intressanta att bevaka om guldet startar en rekyl ned nu, är 1 750 USD/oz följt av 1680-1700 USD/oz och sedan förstås den stigande trendlinjen vid 1 655 USD/oz även om det inte är troligt att guldet faller så långt ned igen.

Så länge denna stigande trendlinjen håller, ser vi nu den långsiktiga trenden som stigande och alla nedgångar som tillfällen att öka innehaven av guld.

Du kan handla GULD med följande minifutures:

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Uppgång: MINILONG GULD P med en hävstång kring 4,28
Nedgång: MINISHRT GULD S med en hävstång kring 4,06

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

1 kommentar

  1. Torbjörn I

    8 november, 2011 vid 22:23

    Snyggt det är det enda som jag har saknat – riktiga TA-analyser på råvaror. Kommer Ni att fortsätta med det? Nu är Ni utan tvekan Sveriges bästa sida för råvaror.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version