Analys

Köp guld på kortsiktig rekyl

Publicerat

den

Vi är fortfarande negativa till guldet, Fed:s sannolika stimulansminskning är en aktuell drivkraft, men guldets underliggande ”brist på nytta” är den lite mer långsiktiga drivkraften. Det faktum att man köper guld för att sälja det dyrare är det som skapar momentum i prisuppgång, men det leder också till att nedgången eldas på när trenden inte längre är uppåt.

Nu tror vi dock på en rekyl, även om det är viktigt att ha en tight stop-loss på långa guldpositioner som är ”mot trenden”. Att köpa nu, för en rekyl upp mot 1350-1400 dollar per uns kan vara ett bra alternativ för den riskvillige. Varför tror vi på detta?

  1. Vi har haft årets andra kraftiga kapitulation på kort tid, där prisutvecklingen liknar den i april. Då studsade priset ca 10 procent så fort fallet avstannat. Även i denna rörelse ser fallet ut att ha stannat nu.
  2. Många svaga positioner har tvingats ut inför kvartalsskiftet, detta då kvartalsskiften är ”mätpunkter” för utestående positioner och rapporteringsdatum. Öppna positioner över kvartalsskiften leder till kapitalkostnader för en del aktörer, och nu har vi ett nytt kvartal.
  3. Marknadens inflationsförväntningar för de närmaste 10 åren har stigit de senaste dagarna. De har fallit under våren och haft bra signalvärde för guldet (se graf).
  4. Den tekniska bilden talar för rekyl, de som tittar på teknisk analys pekar på att guldet nu är lika översålt (mätt som RSI – Relative Strength Index) som efter april-raset.

Köp BULL GULD X3 H eller BULL GULD X4 H för en kortsiktig rekyl, med en stoploss under 1175 (fredagens lägstanivåer) och take profit mellan 1350 och 1425 dollar per uns.

Grafen visar guldpriset och inflationsförväntningarna.

1 kommentar

  1. Persson

    3 augusti, 2013 vid 20:26

    Hoppas vi får fler tradingförslag som detta. Jag får väl göra vissa affärer via Handelsbankens produkter och inte bara trejda via Plus500.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version