Nyheter

Kalifornien kräver att vattenanvändandet minskar med en fjärdedel

Published

on

Den amerikanska delstaten Kalifornien går nu in på det fjärde året av torka. Samtidigt ligger snötäcken endast på sex (6) procent av det långsiktiga genomsnittet. Det innebär att snösmältningen kommer att bidra med minskade tillflöden till vattenreservoarerna under vårmånaderna.

I syfte att mildra torkans effekter har Jerry Brown, Kaliforniens guvernör, utfärdat det första beslutet i delstatens historia som föreskriver en minskning av vattenanvändningen med en fjärdedel.

Beslutet kommer att påverka de olika kommunerna, eller countyna, i Kalifornien olika. Torkan och den minskade vattenförbrukningen kommer att slå hårt mot jordbruksproduktionen i Central Valley, men också påverka både den kommunala vattenkraften och vattenförsörjningen.

I jordbrukscentrat Central Valley kommer detta besked att få stora och negativa effekter då priset på jordbruksprodukter är fortsatt pressat och stora delar av Central Valley redan ligger i träda som en följd av en fallande amerikansk jordbrukskonjunktur. En minskad vattenanvändning kan emellertid komma att leda till att priserna på tomater och avokado i USA rusar då Central Valley står för 95 procent av den amerikanska produktionen av dessa grödor.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version