Nyheter

Kaffepriset föll på överraskande data från USDA

Published

on

Arabica-kaffe föll till en fyra veckors lägsta nivå, pressad av förbättrade utbudsutsikter och en bredare marknadsförsäljning.

USDA, det amerikanska jordbruksdepartementet, ökade på fredagen sin globala produktionsuppskattning för kaffe, mest på grund av bättre produktion i Honduras och Guatemala. Byrån minskade också sin efterfrågeprognos något, vilket gav ett världsöverskott på cirka 2,6 miljoner säckar vilket skall ställas mot en tidigare prognos om ett litet underskott i juni.

Marsterminer föll så mycket som fem procent till 2,231 dollar per pound i New York, den lägsta för ett mest aktivt kontrakt sedan mitten av november. Kaffe handlas fortfarande 75 procent högre än i början av året efter att dåligt väder minskade produktionen hos toppleverantörerna Brasilien och Colombia.

USDA-rapporten var överraskande eftersom vissa analytiker fram till för några månader sedan förutspådde ett mycket större underskott, säger Hernando de la Roche, senior vice president för StoneX Financial i Miami. ”Rapporten visade också att konsumtionen inte har varit lika bra heller. Det här förändrar spelet lite.”

Kaffe kan förbli under press inför den årliga ombalanseringen av råvaruindex i början av januari. Som topppresterande kommer kaffe att se nettoutförsäljning av kontrakt, uppskattar analytiker på ABN AMRO. Fonder har minskat sin hausseartade nettoposition i tre veckor, visade statliga uppgifter.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version