Nyheter

Inget förbud mot ryska metaller

Published

on

LME, London Metal Exchange, ser ingen anledning till att införa ett förbud mot ryska metaller. Det betyder att rysk metall kommer att fortsätta att handlas och lagras i dess system, sade börsen på fredagen i en release. Beslutet förväntas göra producenter, handlare och konsumenter besvikna eftersom dessa hade hävdat att en flod av ryskt material till börsens lagerhus skulle kunna leda till en oordnad marknad.

LME, världens äldsta och största marknad för industriella metaller, lade i oktober 2022 fram ett diskussionsunderlag i ämnet där börsen bad om marknadens åsikter. Börsen försvarar sig med att den kommer att tillåta ryska råvaror som metall och koppar att handlas eftersom diskussionsunderlaget visar att ett tillräckligt antal konsumenter planerar att fortsätta acceptera metallen.

Börsen, som har haft ett tumultartat år efter kaos på nickelmarknaden i mars, tog beslutet efter att ha lagt ut ett samrådsdokument som medlemmarna hade fram till den 28 oktober på sig att besvara.

Sanktioner på kol och olja men inte på metaller

Medan västerländska regeringar har infört sanktioner mot rysk råolja och kol, har inga liknande restriktioner lagts på ryska metaller. Vissa konsumenter väljer istället att ”självsanktionera och vägrar köpa ryskt material. Ryssland är en betydande producent av nickel, koppar och aluminium

Populära

Exit mobile version