Nyheter

Indonesiens tennförsäljning faller efter att produktionsnedskärningar

Published

on

Försäljningen genom Indonesiens huvudsakliga tennbörs, Jakarta Futures Exchange (JFX), minskade i mars efter att PT Timah meddelade produktionsnedskärningar. Världens största tennproducent, PT Timah, meddelade att boaget skulle försena en viss export i mars efter utbrottet av coronaviruset (COVID-19). Spridningen av COVID-19 har redan stört den globala handeln och såg att priserna sjönk med över 10 procent i mars 2020. Företaget uppgav också att det skulle minska den månatliga produktionen med 20 till 30 procent medan det mätte den globala efterfrågan.

Efter det att slutförsäljningen släpptes genom JFX för mars går det att se att volymerna sjönk med 38 procent MoM till 4 605 ton. Medan andra privata tennsmältare också handlar över börsen, producerar PT Timah huvuddelen av materialet.

Handeln med tenn på JFX i mars var cirka 1 500 ton under genomsnittet under de senaste sex månaderna, en betydande nedgång. Emellertid kan cirka 1 000 ton tillskrivas säsongsvariationer.

Utan några nedskärningar i produktionen och exporten, förväntades den indonesiska exporten nå en topp i maj. Detta skulle sammanfalla med den troliga toppen i COVID-19-infektioner, och nära den lägsta efterfrågan och pressa marknaden till överskott. Om PT Timah fortsätter att minska sin gruvdrift och raffinerad tennproduktion, är det troligt att den raffinerad tennproduktionen ska balansera den troliga nedgången i efterfrågan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version