Nyheter

Guldraffinaderier vägrar smälta om ryska guldtackor

Published

on

Vissa guldraffinaderier vägrar att smälta om ryska guldtackor trots att marknadsreglerna tillåter dem att göra det, som ett tecken på hur illa sedda landets produkter har blivit på vissa råvarumarknader.

London Bullion Market Association, en grupp av storbanker som fungerar som övervakare av världens viktigaste guldmarknad, har gjort en skillnad mellan nyproducerat ryskt guld, som det har spärrat från sin marknad, och metall som producerades före invasionen, som fortfarande tillåts att handla med. Minst två stora guldraffinaderier vägrar emellertid att smälta om gamla ryska ädelmetaller.

LBMA var snabb med att stänga av alla Rysslands sex raffinaderier från sin ackrediterade lista i mars, vilket innebar ett förbud mot att nytt guld från landet handlas i London.

En talesperson för LBMA bekräftade att de nyligen hade sagt till raffinaderier att de kan acceptera ryska guldtackor som präglades innan landets egna ackrediterade företag stoppades. Ändå är raffinaderierna ovilliga att smälta om metallen. Att göra det skulle effektivt dölja dess ursprung, eftersom omtillverkade guldtackor stämplas med det nya raffinaderiets logotyp.

En talesperson för Argor-Heraeus, ett stort schweizisk raffinaderi, sa att företaget skulle acceptera tackor som raffinerats i Ryssland före 2022. Kunder måste tillhandahålla dokument som bevisar att det inte skulle gynna en rysk person eller enhet ekonomiskt.

Populära

Exit mobile version