Analys

Guldet studsar på stöd

Published

on

Guld Globex (kontinuerlig termin)

Guld har nu påbörjat sin tredje rörelse nedåt. 50% stödet har vi vid $1662.2 och här såg vi under gårdagen att guldet testade denna nivå.

Just en rekyl slutar ofta i 50-62% intervallet av den tidigare uppgången. Det gör att hela intervallet $1630-1662 är en zon där en botten kan ske.

COT (Commitment of Traders Report) visar att de kommersiella fortsätter att gå ur sina negativa positioner vilket är en signal om att de mer och mer tror på att det kommer att bli styrka framöver. Men riktigt bra köplägen kommer när vi ser att de har tagit ännu mer positiva positioner än vad vi ser nu. Så mer svaghet innan vi ser styrka är det som gäller.

Det som vi kan göra är att köpa om 10 dagars högsta passeras. Vi är då med i en uppgång men riskerar inte att komma in i en rörelse som inte har styrka. Att försöka träffa botten är svårt och även onödigt. Stoploss kan vi lägga på 5 dagars eller 10 dagars lägsta, om vi vill ge lite mer utrymme att komma in i trenden.

200 dagars enkelt glidande medelvärde hittar vi just nu vid 1662.21 och fungerar som ett stöd. Att vi har både 50% och 200 dagars vid samma nivå gör att detta stöd får ses som viktigt. Vi har fler som bevakar denna nivå. Det kan också leda till att ett fall under denna nivå kan ge oss en snabb nedgång. Men snabba nedgångar brukar också vara en överreaktion som sedan öppnar upp för högre kurser.

Det kortsiktiga dagsmomentum har fallit ner till nivåer där vi tidigare har sett att det har bildats bottnar. Veckomomentum har också fallit ner till nivåer där vi tidigare har sett att det har bildats bottnar.

Det gör att om vi ser styrka så kommer vi att ha både långsiktiga samt kortsiktiga momentum traders på köpsidan och det kan ge guldet skjuts uppåt.

Tidsmässigt har vi årscykelbotten vid den 15 december eller den 28 december. Senast i tid bör vi alltså ha en större botten den 28 december plus minus några dagar då det är en stor botten. Nästa stora tidscykelbotten kommer därefter inte förrän den 15 mars-3 april.

Slutsats: Guld kan vara på väg att göra sin tredje och sista rörelse nedåt. För att köpa behöver vi se att 10 dagars högsta passeras. COT visar att de kommersiella lättat på sina negativa positioner och det är positivt. Men de behöver lätta mer för att ge oss ett riktigt bra köpläge. 1630-1662 är en vanlig zon där vi ser en botten.

Se handla-guiden för olika alternativ att ta en position.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version